Wysłany: Pią Maj 27, 2016 23:34 [MG ZS 180]Dziwne odgłosy przy skręcaniu w prawo.
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam!
Samochód MG ZS 2.5 v6 rok 2003.
Mam problem z dziwnym szumieniem przy skręcaniu w prawo. Trochę jak objaw łożyska, ale to podobno dobre. Dzieje się to już przy bardzo lekkim skręcie w prawo, wystarczy trochę tylko ruszyć kierownicę przy każdej prędkości, obojętnie jaki promień skrętu. Jak jadę na wprost, albo skręcam w lewo jest ok.
Wydaje mi się, że ten szum dochodzi z lewej strony. Słychać go na biegu i na luzie troszkę jakby mniej. Byłem u 2 mechaników i nikt nie wie co to może być. Wydaje mi się, że zaczęło się to po wymianie wahaczy i sworzni wahaczy, ale może to zbieg okoliczności.
Ostatnio zmieniony przez bajerka4 Pon Maj 30, 2016 10:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 23:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum