Wysłany: Nie Maj 29, 2016 16:12 [R620Si] Wysokie obroty
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Od ok. trzech tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Roverka 620Si benz/LPG. Jak na początku wszystko było wporządku (tzn. przy dojechaniu do skrzyżowania, czy zatrzymywaniu się, obroty przy wciśniętym sprzęgle utrzymywały się na poziomie około 1400 obr/min. i po całkowitym zatrzymaniu spadły do około 900 obr/min). Tak teraz z 2200 obr/min. spadają do 1600 obr/min.
Wie ktoś czym może to być spowodowane? Spotkał się ktoś z czymś takim?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 29, 2016 16:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Maj 29, 2016 16:43
Witam. Czy na PB objawy są takie same? LPG drugiej, czy czwartej generacji? Podwyższone obroty biegu jałowego to zazwyczaj zbyt mocno naciągnięta linka gazu, lub nieszczelny dolot za przepustnicą. Przejrzał bym wężyki podciśnienia.
Powodzenia
Na benzynie i LPG jest tak samo. Zauważyłem, że o ile na zimnym jest w miarę ok to na rozgrzanym zaczyna "wariować". Na początku stawiałem na krokowy ale po twojej podpowiedzi Rademenez_, spr. dolot i podciśnienie. Dam znać jak poszło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum