Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 06:58 [R75] Szyba przednia
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam was koledzy!
Mam nieprzyjemny problem. Wczoraj przy wyminie wycieraczek, po zdjęciu pióra odskoczyło mi ramię i uderzyło w szybę, no i pękła szyba
No i teraz pytanie jest takie, czy szyby są takie same w wersji angielskiej i europejskiej? Czy są takie same w kombi i sedanie?
Ile może kosztować wklejenie?
_________________ "Walduś, pamiętaj cycu..."
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 14:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 06:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 09:47
Stachu, to znaczy czujnik deszczu to mi lata, bo i tak go nie mam, a i nie zamierzam zakładać go, mam fotochromatyczne lusterko.
A na wymianę masz gwarancję? Szybe kuowałeś używkę z anglika? Czy nową?
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 09:52 Re: [R75 2.0 CDT 01r] Szyba przednia
Rowan napisał/a:
Witam was koledzy!
Mam nieprzyjemny problem. Wczoraj przy wyminie wycieraczek, po zdjęciu pióra odskoczyło mi ramię i uderzyło w szybę, no i pękła szyba
No i teraz pytanie jest takie, czy szyby są takie same w wersji angielskiej i europejskiej? Czy są takie same w kombi i sedanie?
Ile może kosztować wklejenie?
Bardzo pekla? Mniejsze to pekniecie niz 5zl? Jak tak, to mozna latwo skleic i nie bedzie sladu. Duzo taniej wyjdzie niz nowa szyba. Poza tym to dosc dziwne, ze ramie wycieraczki potrafi zepsuc szybe...
Stachu napisał/a:
Witam
Płaciłem za szybę 200zł, wymiana 150zł w AutoJaan
200zl to pewnie uzywka... w Jaanie za szybe z montazem do R200 chcieli okolo 800zl.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 10:02
Cytat:
Około 15cm średnicy, pewnie poleci dalej, bo poszła we wszystkie strony, przeglądu raczej nie przejdzie.
No to z klejenia nici. Pozostaje wymiana. Wyzej napisalem ile chcieli za nowke do R200. Ostatecznie znalazlem najtaniej za 400zl, wiec do R75 byloby pewnie drozej.
Co do przegladu, to ja juz 2 przeszedlem z peknieta szyba - rysa na calej szerokosci ponizej linii wycieraczek. I to zupelnie bez znajomosci. Normalny, pelny przeglad.
Witam serdecznie kolegów
jestem nowym posiadaczem Rovera 75 i mam pytanie czy te klamki w drzwiach są uciążliwe w zimie jeżeli tak to jak je można zabezpieczać , podpowiedzcie mi jeszcze koledzy na co mam szczegolnie uważac bym był z tego pojazdu zadowolony z długo trwałości jazdy (poza wymianami oleju itp.)
Pozdrawiam
Przepraszam ciebie kolego ze tak tu wszedłem z zapytaniem bo jestem nowy i nie wiem jak mam się poruszać oki już nie przeszkadzam
Pozdrawiam i przepraszam zarazem współczuje tego zajścia z szyba
Witam, ja kilka dni temu miałem przykry przypadek - jadąc za ciężarówką, coś walnęło w szybę, no i jest pęknięcie (punkcik ok. 5 mm z trzema "odnóżami").
Byłem w zakładzie i myślałem, że da się to jakoś właśnie zakleić, ale fachowiec odpowiedział mi, że tego to już uratować się nie da.
Wymiana na nową to koszt 500 zł.
Na razie jeżdżę tak jak jest i przyglądam się czy ten "pajączek" nie zwiększa rozmiarów, a jak pęknięcia będą szły dalej to wtedy wymienię. Byłem na Policji spisaliśmy protokół no i winienem teraz próbować uzyskać zwrot kosztów od Zarządu Dróg, no bo to nie spadło z auta.
Na razie temat odłożyłem ad akta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum