Wysłany: Pon Cze 13, 2016 15:26 [rover75] temperatura załanczania wentylatora
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam czy jest to normalne ze wentylator załącza się przy
105 stopniach czy nie jest to zbyt wysoka temperatura byłem u mechanika powymieniał przekaźniki i szczotki obydwa biegi działają na krótko trochę mnie nie pokoi ta wysoko temperatura
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 13, 2016 15:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Cze 13, 2016 15:53
105 to nie już 2 bieg powinien sie włączyć? wogóle to masz 2 biegowy czy 3 biegowy wentylator?jeśli ciągle taką temperature trzyma to moim zdaniem jest za wysoka,kolega R75 tak jeździł dłuższy czas w V6 bo mu wmawiali że ma ok wentylator i złapał hgfa...
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
u mnie jest wentylator dwu biegowy i normalnie załącza się przy klimie tylko jak osiąga temperaturę 105 stopni załącza wentylator i to mnie nie pokoi bo 4 miesiące temu wymieniłem uszczelkę pod głowica
[ Dodano: Pon Cze 13, 2016 20:49 ]
a i jeszcze jedno mój mechanik stwierdził ze tam powinien być wentylator 3 biegowy czy jest to możliwe ze ktoś go podmienił?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum