Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
mam pytanie.. orientuje się ktoś czy są jakieś w baku pomiędzy benzyną a dieslem?
niestety muszę wymienić bak... na szrocie w pobliżu baki są za 200~250zł a znalazłem nowy za 290zł o numerze 6906-00-2935008P, niby pisze, że do benzyny... ale na alledrogo jest inedntyczny podpisany, że do diesla... więc zakładam, że do jednej płyty podłogowej jaka jest w moim civiczku i roverkach jest jeden bak... tylko czy to dobre założenie?
jakieś różnice w średnicach otworów? wlewu? odpowietrzenia? w serwisówce widnieje rysunek też tego baku...
z góry dzięki za jakieś wskazówki
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 24, 2016 20:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Są różnice. W dieslu nie masz pompki w baku, tylko przewody doprowadzając i odpowietrzajace i miernik poziomu. W benzynie masz duża dziurę na pompke i miernik.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum