Wysłany: Czw Cze 23, 2016 19:42 [R200] Nie odpala na rozgrzanym silniku
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam, kolejna awaria zmusiła mnie do stworzenia nowego tematu.
Mam problem z moim R ponieważ nie chce odpalac na rozgrzanym silniku. Kiedy jest zimny łapie od strzała a jak jest rozgrzany to nawet rozrusznik nie chce krecić (dzwiek taki jak podczas rozładowania akumulatora). Rozrusznik regenerowany została wymieniona tulejka, szczotki podobno jak nowe. Jakieś pomysły? Czyżby czujnik położenia wału?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 23, 2016 19:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
no widzisz tak z rozpędu napisałem a w 200 chyba nie ma czujnika wałka rozrządu ale można sprawdzić czujnik wału wychładzając go jak nie odpala jak zimny czujnik pozwoli odpalić auto to masz winowajce
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
nitek44 [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 25, 2016 01:31
U mnie tak było, na początku gasł po rozgrzaniu i nie odpalał jak był ciepły, niewiele później nawet na zimnym nie chciał ruszyć. Winny okazał się nie tyle czujnik położenia wału co wtyczka do niego idąca - popsikałem to wszystko WD40 i jak ręką odjął, warto spróbować. Niestety dostęp do czujnika nie jest zbyt wygodny.
Rozrusznik byl regenerowany po tym jak nie chcial odpalac na rozgrzanym silniku. Chce zmierzyc wtyczke tylko nie wiem jakie powinny byc wyniki w Ω i V. Napiecie zapewne 5V ale ile Ω?
Jeżeli przy kręceni rozrusznikiem,wydaje taki dżwięk jak przy rozładowanym akumulatorze,to jest,albo rozładowany akumulator,albo zablokowany rozrusznik. może regeneracja była niewłasciwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum