Wysłany: Sob Lip 16, 2016 22:52 [R75] Kopci podczas odpalania
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Ostatnio jak odpalam mojego Roverka to zaczyna kopcic na biało, sytuacja się zmienia gdy auto pochodzi z 2-3 minuty, wtedy wszystko jest ok.
Jeśli ma to znaczenie to auto jest w gazie,przy odpaleniu wydaje mi się, ze auto chodzi na 3 cylindrach, po minucie normalnie i równo pracuje.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 16, 2016 22:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Lip 16, 2016 23:31
Płynu nie ubywa, test na HGF był robiony i nic nie wykazał
[ Dodano: Nie Lip 17, 2016 00:31 ]
Jest gdzieś w województwie mazowieckim jakiś mechanik co ogarnia marke Rover? Bo u mnie mechanicy nie potrafią sobie poradzić z tym autem:/
Wysłany: Nie Lip 17, 2016 12:17
Dziś jak odpalilem mojego roverka to nie dość, ze kopcil to jeszcze nie chodził na wszystkich cylindrach i zgasł, dopiero jak za drugim razem go odpalilem i przygazowalem to zaczął normalnie pracować, niestety pozostawił za sobą białą chmurę.
[ Dodano: Nie Lip 17, 2016 10:59 ]
Powiem wam , ze trafilem jakis pechowy model jestem posiadaczem Rovera od kilku miesięcy i ciągłe coś sie z nim dzieje:( więcej jest u mechanika niż daje mi przyjemności z jazdy:/
Poszukam chyba na forum jak ktoś będzie sprzedawał zadbanego R75 , a tego po naprawie sprzedam.
[ Dodano: Nie Lip 17, 2016 11:00 ]
Jaki koszt jest naprawy uszczelniaczy zaworów?
[ Dodano: Nie Lip 17, 2016 13:17 ]
Dziś zajrzałem do zbiorniczka i płynu ubyło czyli uszczelka pod głowicą?
[ Dodano: Nie Lip 17, 2016 10:59 ]
Powiem wam , ze trafilem jakis pechowy model jestem posiadaczem Rovera od kilku miesięcy i ciągłe coś sie z nim dzieje:( więcej jest u mechanika niż daje mi przyjemności z jazdy:/
Poszukam chyba na forum jak ktoś będzie sprzedawał zadbanego R75 , a tego po naprawie sprzedam.
Ja ci dam dobrą radę, jeśli jest tak jak opisujesz to pojedz do Mariusza British cars, i on ci wyciągnie auto do takiego stanu jak powinien być, ewentualnie wyceni i powie ile masz usterek do roboty. Bliżej nie znajdziesz takiej osoby kto będzie znał Rovery tak jak on .
Jak kopci na biało to płyn, piszesz ze masz jego ubytek i że kopci przy pierwszym odpaleniu.
Odpala od strzału czy z zająknięciem?
Wykręć z rana pierwszą świecę i sprawdź czy nie jest mokra. Możliwe że poszła uszczelka kolektora ssącego.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum