Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Moglibyscie mi pomoc w sprawie klejenia materialu na boczki.
Chodzi mi czy kleiliscie go etapami czy odrazu posmarować calosc klejem.
Mam fajny material ala zamsz na gąbce i tu jest problem bo ma 4,5 mm grubości z gabka
i niechce żeby się zalamywal w niektórych miejscach.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 20, 2016 11:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Sro Lip 20, 2016 12:39
Zwykle tryska się klejem w sprayu na całość ponieważ ten klej musi trochę przeschnąć zanim zaczniesz naciągać materiał. Chyba że będziesz po kawałku tryskał i czekał aż ten kawałek przeschnie .
Każdy powinien być na gąbce, ale jedne sa bardziej rozciągliwe inne prawie wcale. Oklejając starajcie sie najpierw kleić zagłębienia a zaś pozbywać się marszczeń, jesli w zagłębieniu naciagniecie material, najprawdopodobniej tam szybko puści
niemam sily już do oklejania tych boczków. okleje je chyba folia carbon to samo
tyczy się podsufitki dwa razy już robilem i dalej leci material. dobrze wyczyszczona
odtluszczona i sam już niewiem klej do dup.. czy co. uzylem bola. pojdzie carbon w ruch chyba.
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Pon Lip 25, 2016 20:40
Ja robiłem podsufitkę w trzech Civicach i jednym R i trzymają się od kilku lat . Nie używam kleju w puszce bo łatwo przedobrzyć. Używam kleju ze sklepiku w Żyrardowie , oryginalny Holenderski, ale za nic nie mogę przypomnieć sobie nazwy. Nie oklejam materiałem na gąbce tylko materiałem kupionym na All... i wygląda naprawdę nieźle , to opinia znajomych ,materiał trochę włochaty .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum