Wysłany: Pią Sie 05, 2016 14:07 [ R 400 ] KLEKOT - PANEWKI
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam serdecznie, mam nadzieje że pomożecie złotą wiedzą.
Mam Problem z moim Roverkiem, a mianowicie jest on taki, że od dołu silnika w obrębie miski olejowej słychać klekotanie, dokładnie takie jak na zimnym silniku ( Piston Rattle), tylko że jest głośniejsze.
Mam małe obawy że to mogą być panewki, ale one z kolei by strzelały powyżej 2500 obrotów choć i przy tej wartości silnik jakby drżał znaczniej, auto jakby straciło moc, olej wymieniany pół roku temu ( Mobil 10W40 ) tak samo jak świece, przewody itd itd.
Dodam wskazówkę iż mam też wrażenie że kończy się sprzęgło, ponieważ jak wcisnę pedał sprzęgła w podłogę to z silnik ma inny dzwięk - inaczej brzmi, oraz coś dziwnie piszczy metalicznie, ale czy to może mieć jakiś wpływ na wcześniej opisany przeze mnie problem?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 05, 2016 14:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprzegło masz do wymiany na bank mialem to samo. piszczało az wkoncu stanał na swiatlach i trzeba bylo pchac.
co do klekotu walcze tez z tym. wymienilem wszystkie szklanki nie pomoglo. mysle ze tez moga byc to panewki u mnie. ale nie wiem czy oplaca sie to robic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum