Po paru latach wreszcię się udało! 10 listopada 2009 jako kolejny rodzinny samochodzik w naszym garażu zagościł on:
Rok produkcji: 1999
silnik: 2.5 KV6 177KM
skrzynia: automatyczna
kolor: srebrny
przebieg: w chwili zakupu 153 000, obecnie 204 000
wyposażenie:
-4 x airbag,
-komputer pokładowy,
-podgrzewane siedzenia,
-4 x el. szyby,
-2 strefowa automatyczna klimatyzacja,
-kontrola trakcji,
-alarm i cz.
-spryskiwacze lamp,
-abs,
itp itd.
z ciekawostek, to jest to jedyna 75tką jaką widziałem z chromowanym całym grillem
Tak autko wyglądało zaraz po zakupie:
z moją ex coupe:
Autko przez ten czas uległo paru modom:
17 calowe felgi KING:
Na zimę mamy komplet ori 15 calowych alufelg, także stalówki z pierwszych zdjęć to nieaktualny temat
drewniana kierownica (niestety sprzedawca wysłał nam zły odcień... dlatego szukamy dalej ciemnego drewienka )
tak wygląda dziś:
75tką była naszym cichym marzeniem już od paru lat, całkiem okazyjnie udało nam się kupić ten egzemplarz. Jak narazie, nie nastręcza on nam zbyt wielu kłopotów a daje ogromną radość z jazdy i samego posiadania. Przejechaliśmy razem ponad 50kkm, od początku na LPG. Roverek ani razu nas nie zawiódł, zawsze dojechał do celu. Przez ten czas, popsuło się pare rzeczy. Hm... popsuło to za duże słowo, po prostu się zużuły:
Standardowo wymiana wszystkich filtrów i płynów, łącznie z olejem w skrzyni biegów.
Jedyne usterki, które nas dotknęły:
-pęknięte śmigło wiatraka chłodnicy,
-trzeba było wyprostować felgi,
-przegub wewnętrzny dostał luzu, więc została wymieniona cała półoś z 2 przegubami.
Pozatym Roverek śmiga aż miło
Plany? hm...odnowa lakieru, może lusterka chrom? chciałbym bardzo dołożyć tempomat pozatym cieszyć się jazdą
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 12:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
super autko, super wygląda na tych felgach i ten chromowany grill po prostu ekstra z tym tempomatem nie będzie lekko ale słyszałem ze ludzie montują .
pozdrawiam
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 51 Skąd: Budzyń
Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 19:53
Bardzo fajnie utrzymane auto, super się prezentują pomalowane zaciski - choc nie wszystkim to się podoba - jak dla mnie SUPER Widać, że auto jest w rękach pasjonata A tak a propo; to nie wszystkie grile są w calości chromowane? Aż jutro z ciekawości obejrzę swój
_________________ R75 2.0 KV 1999r automat gaz
Mitsubishi Eclipse 2.0 1992r - było
Wysłany: Sro Wrz 14, 2011 06:48
Sliczne auto Zazdroszczę tego grila i rolety w prądzie Fajnie felga się prezentuje a ten napis na zaciskach to dałbym mniejszy ale to tylko moje zdanie auto Tobie ma się podobać i tyle
Autko wróciło z XX ZLotu problemow żadnych, a frajda z powrtonej jazdy autostradą ogromna (skillowany passat przy cos 190km/h ) Dzięki uprzejmości Mariusza418 75 zostala podpieta pod T4. Przebieg autentyk, auto w dobrej kondycji, nowe mapki na pokładzie i wyłączony ten wkurzający niemiecki język komputera! wyjasnila się przyczyna wzrostu spalania - tylna sonda lambda zle pracuje Mariusz powiedzial, ze da rade dolozyc tempomat, zobaczymy co z tego wyjdzie
teraz, na 15 calowych ori alusach z zimówkami już tak fajnie nie wygląda, ale jest tak komfortowo jak na kanapie u babci no niestety, kawałek do T4 (Mariusz lub Jowi) jest, ale warto zdecydowanie się wybrać
niech mi tylko Gawin ogarnie to spalanie w aucie, pojade do gazownika, aby jescze mi doregulowal instalacje, i wtedy sie wybiore w jakis konkretny dzien do Jowiego
Fotki kiery:
Drewno jest w super stanie, skóra jak widać nie pasuje kolorystycznie, to się ogarnie Wreszcie się nie gryzą kolory drewna
a tu troche mniej miła sprawa...
tak wygląda 75tką z brakującym zwojem spręzyny, poza dolnym mocowaniem.
Sprężyna pękła wieczorem, w garażu. Rodzice słyszeli, metalowe brzdęknięcie i uderzenie, jednak nikt nie wiedział co to. Na drugi dzień, mama obudziła mnie mini wybuchem cofnęła i pęknięta sprężyna wbiła się w oponę
Całe szczęście, że w garażu a nie na drodze. Kupiłem 2 mcpersony z nowymi sprężynami, przełożymy całość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum