Wysłany: Pią Sie 12, 2016 17:18 Rover 75 diesel - czy warto?
Witam, przymierzam się do zakupu auta i bardzo spodobał mi się Rover 75. Chciałem zapytać, czy warto ten samochód kupić, czy jest drogi w utrzymaniu, jak z częściami zamiennymi, awaryjnoscia itd. Mam na oku egzemplarz z roku 1999, diesel, kilka drobnych napraw do wykonania, niecałe 4000zł. Jak sądzicie, czy warto kupić to auto, nie będę żałował ani wrzucal w niego masę pieniędzy?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 12, 2016 17:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak kupisz za 4 tyś to co najmniej 2-3x tyle wpakujesz na dzień dobry niezależnie czy to diesel czy benzyna. Kupując najtańszy egzemplarz dostępny trzeba się z tym liczyć a 75 nie jest samochodem tanim w naprawach (części BMW - bliźniak E46, jak mechanik widzi Rover to gałki oczne zamieniają się w $$).
Tak właśnie myślałem. A jakaś alternatywa? Niekoniecznie Rover, ale podobne autko, mniej awaryjne, niezbyt drogie w utrzymaniu i żeby wyglądało w miarę ładnie?
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Sie 15, 2016 10:58
powiem tak, jak sie samemu zrobi te kilka drobnych napraw, dobrze sie obejrzy przy zakupie to czemu nie kupić? prawdopodobnie za 8 czy 10tyś też nie bedzie idealny a bazując na używanych częściach większość napraw to będą groszowe sprawy, ja jak kupuje auto to jedynie patrze na karoserie i blachy aby niebył złożony ze 3 bo reszte sobie zrobie w razie czego, swojego R75 też kupiłem do kilku drobnych napraw typu pęknięte sprężyny, zepsuty zamek w drzwiach a dałem za niego 24 000 zł
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum