Do 2,0Si jest cała masa? jak tak, to poproszę z 5 na zapas
Idź do jakiegoś sklepu z polskimi autami - żuk, lublin itp. Weź wąż dolny chłodnicy od Lublina 2,4diesel - Ma on taką średnicę jak wyjście koło głowicy (mieści się w nim termostat). Będziesz musiał go przyciąć, dać jakiś łącznik i drugi kawałek węża o średnicy rurki w chłodnicy, powinno wsio pasować (ja tak mam).
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Właśnie jest taki problem , że tego nie ma na allegro . W sklepach motoryzacyjnych nie mają nawet czegoś takiego w katalogach . Jedyny sklep Tomateam zaproponowal mi , że może to ściągnąć z Anglii za 600 zł , ale czas oczekiwania to 14 dni . Może ktoś dorabiał taki wąż ?
Markzo, tylko były dwa rodzaje termostatów w 2.0Si, do tego chłodnica nie jest jak u nas tylko ma wejście wodne od strony lampy a nie bloku
Także rzeźba większa.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Mam ten sam model i muszę Cię zasmucić, trudno dostać części do tego wozu (silnik 2.0 Si). Też szukałem tego węża i w końcu na szrocie wziąłem inne i dosztukowałem.
Pomierz sobie średnicę węży. Wcześniej był balon i jeszcze ciekł. Na łączeniu w środek wcisnąłem metalową rurkę i spiąłem opaskami, nic nie cieknie. Pamiętaj termostat mamy w tej rurze, między opaskami
Ja też się zdziwiłem jak mi w samochodowym mówią, że nie mają do tego modelu czujników temperatury silnika (na deskę i do komputera) na szrotach podobnie Więc znowu lipa, chyba trzeba zmienić samochód na coś, do czego są części.
Załączam fotkę przed i po naprawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum