Wysłany: Sro Mar 19, 2014 17:25 [R25] Kontrolka check engine
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2002
Witam wszystkich. nie znalazlem nigdzie tematu tego typu na forum (jesli był to sorki) . wiec tak w poniedziałek wymianiłem świece na denso platynowe przewidziane do tego silnika i autko super chodziło .Nastepnego dniaj zaczeło mi autem bardzo szarpac i wogóle mocy nie maił a po chwili zaswieciła sie żółta kontrolka (check engine) i zaczeła mrugac. wieć auto szybko na parking. Dzisiaj wymieniłem przewody zapłonowe i juz wszystko super autko smiga tylko pozostal problem z kontrolka dalej świeci(nie mruga ) . Wiec pytanie czy jest dalej jakis problem czy musze poprostu jechac wykasowac ten bład? dzęki wielkie za pomoc
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 17:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Wrz 06, 2016 19:56 kontrolka chek w roverku 25 2001r.
Witam wszystkich.
Panowie wiążę się z takim problemem... Jadę spokojnie normalnie moim Roverkiem 25 1,4 16V i nagle pomarańczowa kontrolka z ikonką silnika na panelu się zapala. Szybko na parking gaszę silnik, sprawdzam olej(jest ok), zapalam autko i świeci kontrolka nadal.
Autko nie szarpie na wolnych obrotach, nie traci mocy, nic się nie dzieje złego ale kontrolka siwieć...
Czy jazd w ulewnym deszczu mogła mieć coś z tym wspólnego?
Jeśli tak to co mogło zostać zalane i jak długo będzie schło?
Niestety wróżenie z fusów... mogę powiedzieć raczej tylko tyle, iż coś jest nie tak
Może to być nawet sonda lambda, ale najprościej podjechać na komputer.
Czy wie ktos czy migajaca kontrolka check engine moze wskazywac na konkretne uszkodzenie np. cos z elektryka czy to jest standard, ze na poczatku miga, a dopiero potem zapala sie "na stale"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum