Wysłany: Pią Lis 04, 2016 19:29 [R75] zmiana siedzeń na grzane
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich. W związku z tym że mam uszkodzone siedzenie kierowcy ( jasna skóra ) mam możliwość kupienia podgrzewanych i tu pytanie czy wystarczy kupić przyciski grzania i podpiąć kostki czy czeka mnie jakaś przeróbka. Jest w ogóle instalacja. Do grzanych?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 04, 2016 19:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak masz instalację to podpinasz przyciski i kostkę pod fotelem i działa, tam nie ma filozofii a jak by nie było to da się dorobić lub dokupić a grzane stołki to zawsze plus
adas07072a, jesteś pewien, że Twoje skórzane fotele nie mają grzania? Pod fotelem, w tylnej części powinieneś mieć wolną wtyczkę na krótkim kabelku. Może być gdzieś sprytnie zatknięta.
U siebie też mam jasne skóry, a gdy kupiłem Rrr nie miał przycisków, ani nawet instalacji pod grzane stołki. Dokupiłem więc przyciski, a przewody przeciągnąłem sam. Działa! Jeden z bardziej użytecznych "bajerów".
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
prebenny, fakt. Pamiętam moją radość, gdy odkryłem tam ten niepozorny kabelek i poczułem ciepło, gdy dla testu podłączyłem do niego drugi akumulator.
Nie pamiętam gdzie to czytałem, ale ktoś kiedyś napisał, że praktycznie wszystkie pełne skóry miały maty do grzania w sobie, tylko nie zawsze były podłączone.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Mam jedną kostkę z dwoma kablami z żółtym i biało-czerwonym raczej to grzanie ale chyba nie mam instalacji pod grzanie. Ma może ktoś na zbyciu wiązkę ?
adas07072a, możesz zapytać AdascoC, ale ogólnie samodzielne pociągnięcie przewodów będzie właściwie równie proste. Posiłkować się możesz schematem z RAVE, choć nawet bez tego powinno się udać. To raczej prosta instalacja.
Więc sobie wybierz."
Sprawdź jakie masz kolory kabli , powinien być żółty i pomarańczowo biały ,zółty z tego co pamiętam (-) a pomarańczowo biały (+) najlepiej sprawdzać po stronie pasażera gdyż masz mniej elektroniki jeżeli są to fotele z pamięciami itd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum