Wysłany: Nie Lis 06, 2016 21:10 [R75] sprężyny od e46 do Rovera?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, pytanie jak w temacie... Idą do mnie właśnie nowe 18 do mojego Rovera, i chciałbym również go posadzić na jakieś -35mm, i tutaj pytanie do was, wie ktoś może czy operacja włożenia sprężyn od e46 w sedanie do Rovera 75 się powiedzie?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 06, 2016 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tyl tak , przód nie, chyba ze zmienisz razem z amortyzatorami i górnymi mocowaniami, poduszka plus łożysko. Z tym ze to wymaga przeróbek , wymiana amora na taki z bmw = wymiana łączników stabilizatora na krótsze - inne mocowanie... Taniej szukać springow h&r -35
Muody ja mam H&R -35mm, pisałem kilka razy o tych sprężynach, założyłem do nich standardowe amory od s-part, auto oczywiście będzie twardsze, ale o tym pewno wiesz.
gdybyś chciał wszystko na nowych częściach trzeba liczyć 2k
Ostatnio zmieniony przez R75 Wto Lis 08, 2016 18:32, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Pon Lis 07, 2016 22:07
R75 napisał/a:
-350mm,
R75 napisał/a:
-300mm,
Człowieku, ogarnij się, to jest -30, -35 centymetrów.
Co za bzdury wypisujesz, naucz się przeliczać jednostki, miską olejową rów w asfalcie szlifujesz
1cm = 10mm.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Czyli jak patrze po cenie części to najbardziej opłacalnym setupem jest kupienie -30 do rovera oryginalnych + -30 od bmw na tył, i do tego łączniki stabilizatora i chyba to wyjdzie najtaniej jako zestaw -30 do R75... Jak myślicie?
i Pytanie nr 2 Rover z tyłu ma jakie zawieszenie ? wielowachacz?
Mozesz spróbować szukac zawiasu od zt, możesz szukac sprężyn H&R -35, możesz nawet iść w gwint od e46 tylko problem jest z mocowaniem amortyzatora do nadwozia, natomiast nie jest to niemożliwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum