Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam od niedawna pojawił mi się problem z szarpaniem kierownicy przy hamowaniu z najczęściej większych prędkości, auto dużo jeździ po autostradach w Niemczech. Około 4 miesięcy temu wymieniłem na nowe tarcze i klocki z przodu na MIKODA, te nawiercane i nacinane, po wymianie było wszystko ok. Teraz zmieniłem koła na zimowe i na drugich felgach i jest to samo, odrazu wymieniłem też te cienkie drążki co są przy Mc personie, jednak nic to nie dało. Jaka to może być przyczyna, może ktoś miał podobno objawy?
_________________ darek
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 15, 2018 10:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Paź 15, 2018 19:38
mikoda to dobre tarcze, każde potrafią sie skrzywić, zjeździłem jakieś najtańsze chińskie nonamy i było ok a ojcu w takim samym aucie ate sie skrzywiła... więc poco przepłacać jeśli jeździ sie nie wyczynowo niema sensu kupować drogich tarcz trw, mikoda wystarczą do zwykłej jazdy i tyle
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
to drganie tez moze byc spowodowane przez ten znany problem kiedy naciskasz na pedal hamulca przy stopie a obroty spadaja do 600 i silnik prawie gasnie, trzeba spuscic z pedalu i jeszcze raz nacisnac i wtedy obroty wracaja do normy 750, zobacz czy to nie to powoduje te drgania
tez mialem podobne drgania przy wiekszych predkosciach przy hamowaniu, wczoraj bylem na corocznym przegladzie i wszystko w zawieszeniu przednim ok, tarcze maja 10k przejechane
Przegląd to jest wogole do niczego, miałem wysłany przedni amortyzator a na przeglądanie wyszło że jest wszystko ok. Na pewno problem moim zdaniem nie dotyczy tarcz, ostatnio właśnie słyszałem jakieś takie drżenie jak najechalem na dziurę przy małej prędkości. Moim zdaniem będzie to tuleja wahacza lub nawet amortyzator. Pojadę na trzepaki to zobaczymy co powiedzą
ja mam problem z pukaniem/stukaniem kiedy jade po kostce brukowej, wymienilem wszystko w przednim zawieszeniu, na przegladzie kiedy sprawdza sie amortyzatory nic nie slychac, jedynie jak po kostce brukowej jade lub przejezdzam przez tory kolejowe lub cos podobnego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum