Wysłany: Sro Lis 16, 2016 08:36 [R75] akumulator do benzynki
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam.
Mam zamiar zmienić baterię w swoim R 2.5v6. Do tej pory siedzi Bosch S3 70Ah 640A i nigdy problemów z nim nie było.
Postanowiłem zmienić na nowy też tej firmy tylko zastanawiam się czy wybrać taki sam model czy ciut lepszy S4 72-74Ah 680A (ok 40-50zł różnicy) tylko czy to ma sens czy to cos mi da na plus? Czy taki który mam do tej pory byłby wystarczający czy może jest za mały? Nie mam grzanych siedzeń, są grzane dysze spryskiwaczy, model przedliftowy.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 16, 2016 08:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kupujesz na necie? W sklepie maja katalogi i dobierają na ich podstawie w innym przypadku jak założysz zły, mogą gwarancji nie uznać. Na Bosch ludzie narzekają więc czy warto?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Kupujesz na necie? W sklepie maja katalogi i dobierają na ich podstawie w innym przypadku jak założysz zły, mogą gwarancji nie uznać. Na Bosch ludzie narzekają więc czy warto?
Kupię na miejscu cos. Patrzyłem w katalogu bosch'a i pokazuje mi pasujące S3, S4 i S5
Hmm. Niby narzekają ale kupiłem auto z aku bosch'a i złego słowa nie moge powiedzieć, a jakies sprawdzone alternatywy?
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sro Lis 16, 2016 13:28
W kilku autach mam bosch'e i nie mogę narzekać. Mam roczne i kilkuletnie. Złego słowa na żaden z nich nie powiem, po 5 lat dają radę. Warta też czasami mi się przewija i jak najbardziej jest wszystko okej.
W jednym aucie mieliśmy jakiś badziewny akumulator kupiony w zimę 2009r w markecie, jeden z najtanszych, topla czy jakoś tak. Do pierwszych mrozów w zimę 2015r służył dzielnie. Użytkowany wyłącznie w mieście, co chwila auto gaszone i odpalane, prawie cały czas nawiewy na wysokie obroty, radio itp. w ostatnie swoje dni zaczął wymagać doładowywania więc został zmieniony na bosch'a
Jenox 74Ah dzielnie służył 5 lat i właśnie zastąpiony został......... Jenoxem oba kupione w Auchan. Auto jeździ w weekendy długo stoi (czasem tydzień) i zawsze palił od strzała
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Hmm ile ludzi tyle akumulatorów:) napewno coś wybiorę, ale wracając do sedna czy podany bosch s3 który miałem do tej pory jest wystarczający czy lepiej się pokusić o wyższy amperaz i prąd ładowania w takim samochodzie z takim silnikiem czy to zbędny wydatek?
Powiem tak, z akumulatorami różnie bywa.
Poprzedni który mialem byl najtańszym akumulatorem w sklepie gdzie kupowalem, kosztował okolo 300 zl (do diesla) nie pamiętam nazwy bo byla jakas dziwna, ale byl na licencji varty, wytrzymal 4 sezony, obecnie 2 rok dzielnie służy kolejny najtańszy, należy zadac sobie pytanie czy miec tanio i wymieniać częściej czy doplacic i miec rok dluzej, w ogólnym rozrachunku koszty wyjdą podobnie.
A opinie o akumulatorach sa różne z czasem bardzo dużą rozbieżnością;)
W sumie to chodziło mi o sam model jaki kupiłem. Moc akurat taka bo do diesla. Ogólnie ja już nie pamiętam dokładnie ale płaciłem za ten akumulator jakoś mniej niż 400 zł chyba 390 czy coś takiego więc mniejsza pojemność do benzyny powinna być tańsza. Pewnie koło 300 czy coś
W sumie to chodziło mi o sam model jaki kupiłem. Moc akurat taka bo do diesla. Ogólnie ja już nie pamiętam dokładnie ale płaciłem za ten akumulator jakoś mniej niż 400 zł chyba 390 czy coś takiego więc mniejsza pojemność do benzyny powinna być tańsza. Pewnie koło 300 czy coś
No wiem wiem. Mój wybór padł w końcu na bosch s5 74Ah 750A bo znalazłem w atrakcyjnej cenie na miejscu. Pozdrawiam
karol77787 a gdzie kupiłeś i za ile znajomy mi mówił że Bosha tam na plecach biedronki przy ul Okulnickiego mają najtaniej w Rzeszowie i najtaniej na allegrogo chyba mają.
karol77787 a gdzie kupiłeś i za ile znajomy mi mówił że Bosha tam na plecach biedronki przy ul Okulnickiego mają najtaniej w Rzeszowie i najtaniej na allegrogo chyba mają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum