Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 242 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 11:09 [R200vi 1998] zmiana foteli/fotela
Witam
ponieważ w moim lanosie 200 siedzę sobie po królewsku jak w mercedesie vito
zastanawiam się nad zmianą całości wnętrza (znaczy siedzeń), lub (najlepiej) tylko fotela kierowcy
wiem już, że powinno pasować od MG ZR
pytanie 1
http://moto.allegro.pl/it...skora_wawa.html
czy coś takiego by weszło w mój model rovera i czy byłoby niżej?
pytanie 2
czy ktoś wkładał jakiś kubeł w miarę wygodny dla kierowcy - jesli tak to jaki i jakie doświadczenia z użytkowania?
pytanie 3
czy ktoś ma cokolwiek do napisania mądrego lub śmiesznego w temacie fotela kierowcy do mojego R ? chętnie poczytam
pozdro
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 11:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fotele z linku który podałeś są od MG ZS więc nie będa pasować ani do R200 ani do MG ZR.
Z tego co mi wiadomo w MG ZS były montowane m.in takie same fotele co w MG ZT. one są szersze i wogóle inne wymiarowo niż te od MG ZR.
Roj napisał/a:
wiem już, że powinno pasować od MG ZR
nie powinno tylko będzie pasować
Możesz też wstawićsobie krzesła z R25 one są wygodniejsze w stosunku do tych z R200. oparcie jest nieco szersze na tych zagięciach. wiem bo porównywałem
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 242 Skąd: warszawa
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 16:20
widzę, że kolega wybrał opcje nr 3 "czy ktoś ma cokolwiek do napisania mądrego lub śmiesznego w temacie fotela kierowcy do mojego R ? chętnie poczytam"
porada nie bardzo.. bo nie jem jak prowadzę więc stół się nie przyda
jakie mam alternatywy na inny fotel kierowcy oprócz MG ZR?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Aukcja dotyczy tych foteli od r45 nad ktorymi Roy sie zastanawial.
Ps. w ogole jakie sa mozliwosci jeśli chodzi o r25, jakie fotele tam mozna dopasowac?
Troche czasu juz wprawdzie minęło od ostatniego posta. Ale powiedzcie mi proszę co z siedzeniami od hondy civic? Ktoś może przymierzał? Albo od jakichś innych marek?!
ale co? chcesz wsadzić fotele od civica do R25/200? jeśli tak to nie ma namniejszych szans. zupełnie inne auta pod względem rozmiarów z każdej możliwej strony
nie wiem jak jest jeśli byś chciał wsadzić do R400/45 krzesła z civica...
Roj napisał/a:
czyli żeby siedzieć trochę niżej to tylko od MG ZR albo kubły?
nie wiem czy fotele od ZR są niższe czy tylko mają bardziej wystające boki...
[ Dodano: Wto Cze 09, 2009 12:13 ]
badek napisał/a:
ja do swojego lanosa to wstawilem sobie stol i cztery taborety z jadalni a moj kolega to zmiescil nawet kanape naroznikowa z IKEI
hehe a ja właśnie moim R200 wiozłem ostatnio z IKEI dwa stoły 150x55 i 118x73, zakupy i narzeczoną. wszystko ładnie weszło i nawet jeszcze było miejsce
Odświeże troche temat . Mam zamiar wymienić fotele w swoim R25 na te ze Streetwise lecz wątpie ze mnie to zadowoli gdyż chodzi mi o "nienaturalnie" nisko osadzoną deskę rozdzielczą. Po stronie kierowcy jeszcze znośnie bo kierownica itp ale po stronie pasażera jak siadam czuje się okropnie jak w jakieś miniaturce samochodu . Jak oglądałem to zobaczyłem ze fotele są bardzo "wysokie" lub "grube ( ta część na której sie siedzi) . Chciałbym zrobić efekt wizualny w miare znośny dla oka czyli , żeby deska nie była tak nisko tylko w miarę "wysoko" jak w większości samochodów. Myślałem by dorwać jakieś fotele (nawet kubły) z niskim "profilem" by siedziało się ciut nad podłogą by wizualnie deska poszła w góre. Jeżeli coś niezrozumiale napisałem to prosze to wytłumacze bo może zamieszać w głowie
Zrobiłem prowizoryczny rysunek, który pokazuje o co mi chodzi i co chcę osiągnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum