Standardowo tak jest i dobrze. Szyba jest osuszana przez suche powietrze z klimatyzatora. Wiadomo przecież, że od razu po uruchomieniu silnika nie będzie ci dawał gorącego powietrza, więc daje chłodne ale osuszone. Później się to zmienia z czasem jak nagrzewnica zaczyna dmuchać ciepłem. Czy można to wyłączyć to nie wiem, być może przez kompa, bo bezpośrednio to raczej nie.
zedziczek w takim razie jedź do warsztatu i taką kup
Ewentualnie jak Ci szyba trzaśnie zamów i czekaj 5 lat aż uzbiera się 20 chętnych, zapłać 2 tyś za szybę i poczekaj aż przyślą. 75 raczej dobrze zabezpieczona - nie przerdzewieje ale hamulce lepiej potem wymienić
Serio zrobić to można na szybie Świętego Mikołaja i lampki z choinki zatopić... Ale jak trzaśnie Ci szyba to załatw taką na poczekaniu - no chyba, że chcesz zmienić szybę dla samego sportu, bo ta ma podgrzewanie to wtedy zwracam honor... Ale tylko pod warunkiem, że zrobisz to do końca roku, bo inaczej nie uwierzę W przypadku części eksploatacyjnych (a przednia szyba taką jest) raczej nie bierzesz pod uwagę rzeczy dostępnych tylko na zamówienie, bo to tak na prawdę tylko kwestia kasy. Jak chcesz to i sam 20 szyb zamówisz byle by tylko tę jedną wyprodukowali - wszystko kwestia ilości $$ w portfelu.... Ale czy na prawdę o to chodzi w tym temacie?
zedziczek w takim razie jedź do warsztatu i taką kup
Ewentualnie jak Ci szyba trzaśnie zamów i czekaj 5 lat aż uzbiera się 20 chętnych, zapłać 2 tyś za szybę i poczekaj aż przyślą. 75 raczej dobrze zabezpieczona - nie przerdzewieje ale hamulce lepiej potem wymienić
Serio zrobić to można na szybie Świętego Mikołaja i lampki z choinki zatopić... Ale jak trzaśnie Ci szyba to załatw taką na poczekaniu - no chyba, że chcesz zmienić szybę dla samego sportu, bo ta ma podgrzewanie to wtedy zwracam honor... Ale tylko pod warunkiem, że zrobisz to do końca roku, bo inaczej nie uwierzę W przypadku części eksploatacyjnych (a przednia szyba taką jest) raczej nie bierzesz pod uwagę rzeczy dostępnych tylko na zamówienie, bo to tak na prawdę tylko kwestia kasy. Jak chcesz to i sam 20 szyb zamówisz byle by tylko tę jedną wyprodukowali - wszystko kwestia ilości $$ w portfelu.... Ale czy na prawdę o to chodzi w tym temacie?
Widzę że niektórych ludzi żadna odpowiedź nie zadowoli pewnie byś chciał aby każdy spożywczak miał taką szybę na stanie po za tym gdybyś poczytał uważnie to 20 sztuk tylko pierwsza partia, no a jak już pęknie i nie chcesz poczekać to władasz normalny wsad ja nie widzę tu problemu, swoją drogą zastanawia mnie ile takich szyb już w swoim 75 wymieniałeś no i ostatnia sprawa to cena nie wiem czy wiesz, że jest to cena w UK nikt nie pokwapił się na zorganizowanie czegoś takiego w PL co prawdopodobnie będzie tańsze.
zedziczek staram się patrzeć realnie na takie rzeczy. Przednia szyba jest częścią eksploatacyjnąi jeżeli z tym się nie zgadzasz... To kiedyś zmienisz zdanie
Co do partii... 75 jest na tyle rzadkim samochodem, że czasami są problemy żeby w ogóle tą szybę 'na miejscu' dostać. Jak trzaśnie Ci szyba to raczej nie będziesz czekał tygodnia czy miesiąca aż zrobią taką szybę. Tak samo nie sądzę żebyś specjalnie szybę wymieniał tylko ze względu na grzanie. Pomijam też fakt jakości takiej szyby.
A co do samej szyby i mojego zadowolenia Nie powiem sam bym taką chętnie przyjął ale też nie na ciśnieniu żeby specjalnie szybę wymieniać (chociaż w sumie mojej by się przydało, bo parę kamyczków przytuliła ).
pietjak z tego co kiedyś czytałem to naklejanie 'zwykłej' folii jest nie wchodzi w grę przez to, że są za grube ścieżki przez co przy normalnej jeździe są zbyt widoczne i przeszkadzają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum