Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 21:21 [R200 R25 ZR] - Nie działa zapalniczka i nawiew
Witam!
Dziś przy podłączaniu CB coś błysnęło i nagle nawiew przestał działać jak i zapalniczka, podejrzewam, że to bezpiecznik. Czytałem tematy na forum, ale z R200 i chce wiedzieć, gdzie dokładnie znajduję się bezpiecznik za to odpowiadający w R25/ZR. Jakiej mocy i gdzie się znajduję?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 21:32
Remi55, no to widzę, że trochę zabawy z tym będzie, bo kompletnie się na tym nie znam - to jest większy bezpiecznik od tych 10A czy 15A? i czy jest on w górnym czy dolnym rzędzie?
Czy ktoś spotkał sie aby gdzieś dorwać takiego typu bezpieczniki właśnie ?
widziałem na allegro jakieś pojedyncze używki, ale zastanawiam sie czy nie można dostać jakiegoś zestawu gotowego tak jak ze zwykłymi bezpiecznikami ?
no tez o tym pomyslalem, ale nie mam czasu jezdzic i za 5 zl sztuka zamowilem, sa takie same do land rover'a. jedynie nie mieli 20 A, i moze za nimi w weekend sie wybiore na jakis szrot.
Wsadzajac transmiter do zapalniczki siadl mi nawiew i klima no i teraz nie dziala i zapalniczka i klima i nawiew... mam nadzieje ze to tylko bezpiecznik...
pozdrawiam
[ Dodano: Czw Sie 26, 2010 15:07 ]
Hej,
Czy ktoś wie jakie bezpieczniki powinny być w sekcji 5 na tym rysunku co wkleił Remi55 ? (te 6 kwadratowych bezpieczników) :
W moim aucie kiedyś musiało być jakieś zwarcie i część z nich mam poprzepalanych
Wysłany: Pią Sty 06, 2017 18:19 nie działający nawiew na szyby MG ZR
Załączyłem dmuchawę pstrykło i dmuchawa nie działa.
Forum pomogło - potwierdzam, bezpieczniki pod kierownicą, bezpiecznik nr 20 lewa strona , drugi od góry.Wymieniony i wszystko działa jak należy.
Pozdrawiam !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum