Wysłany: Pią Sty 13, 2017 21:45 [R75] Odcinka przy 3 tysiącach
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam, mam problem z moją 75-tką. Przy wyprzedzaniu przy 3 tysiącach obrotów auto nie jedzie dalej, jest odcinka, auto zaczyna szarpać, na biegu 4 przy 2.6 tysiącach. Natomiast jeżeli daje go na bieg jałowy to nie przejdzie powyżej 3 tysięcy. Po zgaszeniu i odpaleniu na chwilę problem zanikł. Myślałem, że to jest filtr paliwa bo nie był zmieniany kupe czasu, po założeniu nowego, na samym początku było ok, a potem znowu to samo. W czym tkwi problem? Ciśnienie na wężach? Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 13, 2017 21:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Grafito, skoro filtr paliwa wymieniłeś to wymień jeszcze filtr powietrza i odmę (filtr odpowietrzenia skrzyni korbowej). Jeśli miałyby to być węże to zdarza się, że parcieją przewody ciśnieniowe przy turbinie i potrafią się wtedy "zamknąć". Warto też sprawdzić przewody paliwowe przy pompce paliwa i filtrze.
Jeśli natomiast zamiast sprawdzać wszystko po kolei chcesz wiedzieć, co się dzieje lub chociaż mieć wskazówkę, gdzie dokładnie szukać to kupujesz odpowiedni kabelek, instalujesz TOAF-a i sprawdzasz laptopem błędy zapisane w ECU. Wszystkie szczegółowy (jaki kabelek, jaki sterownik) masz na http://toaf.roverki.eu/ w dziale Pobierz i w całym temacie poświęconym TOAF-owi tu na forum.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
tez obstawiam problem ze zbyt niskim ciśnieniem paliwa. Toaf sprawdzi co i jak, a zanim kupisz kabel to ściśnij wężyk przez regulatorem ciśnienia, potocznie tez zwanym zaworkiem zwrotnym(nie mowie to o zaworze CR). Masz bo obok akumulatora. Jeśli po ściśnięciu przewodu auto pojedzie normalnie to zaworek do wymiany.
Warto tez by odpiąć przepływomierz do testu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum