Wysłany: Pią Sty 13, 2017 02:14 [MG ZS 2.0 idt] Problemy z odpalaniem na zimnym
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam
Mam problem z moim MG ZS IDT 2.0. Mianowicie przy -15 trzeba kręcić około 5 sek. nawet jak paliwo w filtrze delikatnie przymarzło odpalił w miarę szybko. A w okolicach 0-5 C. Pali dość ciężko co najmniej 10 sek. trzeba kręcić. Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez szakal2004 Pią Sty 13, 2017 12:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 13, 2017 02:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiem szczerze ze dosc dziwny przypadek, jezeli dobrze odpalil przy -15 do przy -5 powinien jeszcze lepiej, posprawdzaj wszystkie świece żarowe, mi przy tych dużych mrozach paliwo zamarzło i nie chcial odpalic wymienilem filtr i jest OK
Paliwo już dobre z filtra zlana woda tym korkiem od spodu. Rozrząd pompa wody chłodnice tez niedawno zmieniałem. Ale problem z odpalanie w okolicach 0 stopni już był przed tymi zabiegami. Nie wiem jak będzie latem bo mam ten samochód od paru miesięcy
Wyjaśniło się UPG niestety. Kupiłem tester CO2 na allegro i zabarwił się na zielono. Mam pytanie jakie są koszty całkowite zrobienia tej uszczelki robocizna + części w moim dieslu?
Zobaczymy na razie nie wiem czy bierze płyn, bo przejechałem nim dopiero 1200 km może trochę ubyło. Albo wcale nie ubyło, a jestem po prostu przewrażliwiony. Pożyjemy zobaczymy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum