Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2005
Witam. Niestety w moim mg brakuje mi do pelni szczescia nakladek progowych. niestety poprzedniego wlasciciela z nich okradli. jezdze mg zr z 2005r i teraz moje pytanie - czy do mg zr poliftowego beda pasowac przed liftowe nakladki (tzn wizualnie) i czy w roverze 25 polifcie sa te same nakladki co w mg?
[ Dodano: Czw Sty 26, 2017 22:18 ]
ok wybaczcie za glupote. wystarczylo postudiowac google, kilkanascie zdjec i wszystko wiadomo. poza dwoma rzeczami. pierwsza to wciecia w progach, druga to czy lepiej nowy zamiennik czy oryginal do regeneracji?
_________________ Najpierw Rover 25 2.0 iDT 2001r
Teraz MG ZR 105 2005r
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 26, 2017 23:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na szczęście mieszkam w Irlandii i mój mg trafil na kochającego właściciela. Te progi kosztują mnie 1 dzień pracy wiec staram się robić jak najwięcej na oryginale
Co myślisz, które progi brać?
Teraz MG ZR 105 2005r
Te progi kosztują mnie 1 dzień pracy wiec staram się robić jak najwięcej na oryginale
To zmienia postać rzeczy i sam odpowiedziałeś sobie na pytanie.
Oryginał trzeba polakierować pod kolor auta. Wielu lakierników nie potrafi dobrać odpowiednio koloru, co skutkuje odróżniającym się odcieniem.
Używane, w kolorze, w bdb stanie wystarczy odświeżyć klarem lub przepolerować.
Oba przypadki zwiększą Ci koszta i zdaje się na te listwy progowe pójdzie ze 3 dniówki jak nie lepiej, bo do ich montażu dodatkowo musisz dokupić akrylową taśmę 3M automotive 6mm. Na klej do szyb odradzam. Montaż w 2 osoby.
dzieki wielkie za podpowiedz. oryginal zamowiony, sprzedawca twierdzi ze pekniec nie ma, tylko lakier zniszczony. to akurat mnie nie odrzuca gdyz moje autko jest po "probie wlamania" przez co mam kilkanascie wgniotek na rantach drzwi. w okresie wakacyjnym auto przyjedzie do polski na robienie blach i podwozia to pomysle o odswiezeniu lakieru lub jakiejs folii, choc tej drugiej opcji raczej nie biore pod uwage. pozdrawiam, niedlugo wrzuce jakies fotki, bo narazie to tylko przetyrany mg
Teraz MG ZR 105 2005r
Domyslam sie, dlatego najpierw naprawa blacharska. Problem w tym, ze auto ma wiele blizn na calej karoserii typu mala wgniotka na masce po kamyku, przytarta dokladka strony pasazera (zdarty lakier), 2 odpryski lakieru na nadkolu, no i te slady po probie wlamania. dlatego nie wiem czy nie bedzie trzeba lakierowac calosci zeby auto nie wygladalo jak kolorowanka
[ Dodano: Wto Sty 31, 2017 18:20 ]
no i nici z progow sprzedawca nie wysyla poza granice UK a z tego co widze to jedyne srebrne na ebayu, na allegro tylko blekit. no nic, jakby ktos mial srebrne progi do zr'a polifta to biore w ciemno
Teraz MG ZR 105 2005r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum