Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 00:15
Tak dokładnie cala szuflada sie nie zamyka..
tz. tak jakby samego zatrzasku nie było. Docisnę do końca a ona zaraz się otwiera. Wizualnie nic nie jest pourywane.
Wizualnie to można ocenić jedynie po wyciągnięciu całej konsoli z popielniczką, zapalniczką, uchwytami na kubki. Mechanizm zatrzasku widać od spodu i składa się z prowadnicy umiejscowionej na szufladzie popielniczki i zatrzasku w formie dzyndzla na ramieniu zakotwiczonego w korpucie konsoli. Najprawdopodobniej zbyt energicznym zamykaniem ułamałeś dzyndzel i mechanizm zapadkowy nie działa. Jest niewielka szansa, że zapadka wypadła z otworu korpusu nieuszkodzona. Konsolę wyciągaj w miarę delitatnie żeby nie pogubić elementów zapadki. Jak będziesz miał całość dzyndzla to myślę, że bez problemu dogniesz podobny z np. z drutu odpowiedniej średnicy.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 23:00
to chyba już muszę pogodzić się z tam nie zamykającą się zapalniczką:(
włożyłem do środka kartę tel i na razie działa:)
boję się tego rozkręcać bo zaraz coś pourywam:)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 22:21
Ha, po twoim poście ceny na Allegro podskoczyły na 100 zeta. Swoją drogą jak dwa lata temu szukałem uchwytu na kubek i nie było żadnego na Allegro, to handlarze na telefon zawołali 200.
jacekmarus, do odważnych świat należy. Jak połamiesz to od biedy kupisz od anglika za 50zł
Siejecie defektyzm. Tam niespecjalnie jest co pourywać i samo wyjęcie konsoli nie nastręcza większych problemów, a satysfakcja z własnoręcznie usuniętej awarii bezcenna
Siejecie defektyzm. Tam niespecjalnie jest co pourywać i samo wyjęcie konsoli nie nastręcza większych problemów, a satysfakcja z własnoręcznie usuniętej awarii bezcenna
robo, jakim defetyzmem. Właśnie sugerujemy aby jacekmarus spróbował gdyż w najgorszym przypadku można kupić tanio drugą
dukat11, właśnie sugerowanie "w najgorszym wypadku można kupić drugą" sugeruje, że coś może pójść nie tak a tak nie jest. Na domiar złego handlarze z allegro zwąchali, że jacekmarus będzie jednak rzeźbił i zaraz podnieśli ceny
Hej Odświeże troszkę temat Czy mógłby ktoś z szanownych forumowiczów napisać jak krok po kroku wyciągnąć całą ta szufladkę z popielniczką? Mam ten sam problem co kolega który zakładał temat i troche nie widzi mi sie jazda z otwartą popielniczką
Odkrecasz daszek nad radiem- - > radio - - > klime - -> llistwę z przyciskami foteli, rolety itd - - > no i cala reszta jest jednym elementem na zzatrzaski
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam wszystkich.
Dzis po otwarciu popielniczki już jej nie mogłem zamknąć.
We wnęce która zaznaczyłem ,znalazłem cygiel ze zdjęcia nr.2
Czyli chcąc nie chcąc muszę zdemontować caly panel sterowania klima i popielniczke ,tylko teraz proszę podpowiedzcie jak zdemontować to wszystko żeby nic nie zepsuć i jak zamontować ten cygiel z powrotem?
Może ktoś z was już walczył z tym problemem i coś podpowie.
Dzięki...
Ja mam technikę że jak coś nie wiem, to szukam jak najwięcej zdjęć używek, żeby zobaczyć jak toto cuś wygląda i lepiej ocenić jak to demontować. Akurat popielniczkę wyciągałem kilka razy przy okazji robót, nigdy nie było to trudne zadanie.
Niestety zdjęć nie mam, ale po prostu odkręcasz konsolę przycisków, wyciągasz, odpinasz kabelki z tyłu. Są wtyczki w kolorach więc nic źle nie podepniesz. U mnie bez climatronica (sic!) nie trzeba nawet ściągać panelu nawiewów, same przyciski. Jak jakieś śrubki są na wierzchu to odkręcasz (nie pamiętam ale na pewno nie ma na dole). Potem energicznie szarpiesz szufladką w kierunku góra-prawy bok. Wyjdzie z trudem ale nic się nie urwie. Patrzysz co wypadło skąd, ew. kupujesz nowy element. Szukaj na olx po autach na części a nie po allegro gdzie ceny 2-3x takie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum