Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: > 2006
Cześć wszystkim. Jako że u mnie powoli już zakańcza żywot czujnik wału,zastanawiam się jakiej firmy kupić nowy,szukałem lucasa,ale w Polsce chyba nie do dostania. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Rozumiem że czujnik wału w Polonezie jest taki jak w roverach seri 100 i 200 sprzed 95 roku ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 18, 2017 09:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Możesz wymienić na czujnik nowszego typu który ma od razu kostkę a nie ma tego dlugiego kabla wystającego ( np. z freelandera). Musisz wtedy przelutować wtyczkę w kablach instalacji.
Czujnik sam w sobie awaryjny nie jest. Problemem są najczęściej urywające się kable przy czujniku. W moim śmietniku z avatara mam silnik Rovera. Czujnik starego typu ( taki jak ten z którym masz problem). Kabel który z niego wychodzi, przypiąłem sztywno do reszty silnika aby nie mógł drgać. Od kilkunastu lat żadnych problemów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum