Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam, czy zna ktoś symbol śrub które są potrzebne do zamontowania docisku na zamach od 1.4? Wiem tyle że są to śruby gwiazdkowe zewnętrzne ale potrzebowałbym dokładniejszego info.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 11, 2017 14:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Daj sobie spokój z szukaniem jakichś specjalnych. Gwint tam chyba M7 jak mnie pamięć nie myli. Jedź do serwisu skody i kup sobie śruby do przykręcania miski olejowej w 1,9 tdi. Pasują i mają wystarczająco dobry gatunek, chyba tylko gwint o 5mm skrócić trzeba było bo za zamach wystawały. Za komplet 10 sztuk w opakowaniu dasz w okolicy chyba 20zł
To nie są śruby metryczne... gwint mają mniej więcej 63,5 mm więc są 1/4 calowe, ale skoro twierdzisz że pasują M7 to chyba spróbuję ogarnąć temat. Znalazłem też info że od jakiegoś docisku w VW pasują śruby M7x14, na długość były by ok.
Gwint tam zwykły jest. Sprawdzałem to kiedyś. Kupiłem zwykłą M7 w sklepie i pasowało, Problem w tym, że przey docisku 200mm nie zmieścisz już klucza żeby zwykły sześciokątny łeb dociągnąć. Szukalem szukałem aż się w ASO skody doszukałem Łeb chyba na imbus albo Torx, teraz nie pamiętam.
Trzeci raz ktoś przysłał mi nie te co trzeba... czyżby po prostu koła zamachowe z Rovera i Poldorovera się różniły takim szczegółem? Nie wiem, ale pojechałem do sklepu i kupiłem 6 sztuk M7 za 3 zł... Pasują. W końcu można robić sprzęgło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum