Wysłany: Sob Kwi 22, 2017 10:45 [R45] Problem z nawiewem
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam klubowiczów
Mam problem odnośnie pokrętła od temperatury a wygląda to w ten sposób że gdy mam na zimnym to mogę przekręcić na ciepły i faktycznie dmucha ciepłym lecz gdy chcę z powrotem włączyć nawiew zimny to nie wraca, pytanie brzmi "Co jest tego przyczyną i jak to naprawić?". Mogę ręcznie przesuwać klapkę pod konsolą i wtedy wieje zimnym lecz to nie jest robota
Myślicie że jest to wina zaworu?
Dodaję też że spr linki i są zaczepione po obu str.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 22, 2017 10:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Sro Kwi 26, 2017 19:25 ]
Niestety to nie to co kolega wyżej pisał wszystko, działa i się kręci a mam jeszcze takie jedno pytanko: czy tam pod kierownica gdzie spotykają się dwie linki (jedną idzie od pokrętła, druga z bloku silnika) czy tam powinna być jakaś sprezynka? Bo gdy podkrecam na ciepłe to linka jest ciagnieta ale gdy wracam na zimne to nie ma co tej linki odciągnąć z powrotem.
Ewentualnie sam zawór do wymian bo jest brudny od kamienia?
Jak by spróbował kilka razy otworzyć/zamknąć zawór ręcznie. Wystarczy zdjąć linkę i poruszać zaworem. Może się odblokuje. Wtedy też zobaczysz jak ciężko chodzi linka.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Dziękuje wam serdecznie koledzy za udzielone rady a powód był w miarę prosty i już został rozwiązany tak jak to pisał sTERYD, zerwało się mocowanie pancerzyka linki przy pokrętle Dorobiłem kawałek blaszki by trzymał pancerzyk w odpowiednim miejscu, trochę zabawy z odpowiednim ustawieniem i wszystko śmiga jak należy moim największym problemem w sumie było to, że nie rozumiałem powodu dlaczego linka nie odbija.
Na przyszłość będę już wiedział w czym może tkwić problem i w jaki sposób go rozwiązać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum