Wysłany: Sro Maj 10, 2017 15:47 [Rover 25]Przełącznik zespolony wycieraczek
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam bardzo serdecznie, dzisiaj niestety złamał mi się przełącznik zespolony wycieraczek, szukałem bardzo dużo po internecie tej części i obdzwoniłem wiele sklepów ale najtańszy jaki znalazłem to koszt około 120zł, tutaj pojawia sie moje pytanie, czy zna ktoś jakieś miejsca gdzie można dostać taniej niekoniecznie nowy? Lub czy ktoś z Was ma tak owy na sprzedaż.
Dzięki
Ostatnio zmieniony przez KR44 Sro Maj 10, 2017 16:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 10, 2017 15:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Maj 10, 2017 18:47
Na allegro powinny być używki, jak kupowałem było pełno, szukał bym całego czasem można kupić w podobnej cenie jak sama manetka od wycieraczek a wymiana szybsza (ja tak kiedyś miałem ).
Pasuje od Hondy Civic, ale...
- samo ramię, bo kostka mocująca jest inna i trzeba przełożyć od starej
- kąt jest delikatnie inny i nowe będzie lekko bliżej kierownicy
Jeśli to Ci nie przeszkadza to można brać, a do wymiany nie trzeba broń boże ściągać kierownicy - wystarczy ją przekręcić o 90st w lewo i jest dostęp.
Absolutnie NIE TRZEBA ściągać kierownicy. Jak pisali przedmówcy wystarczy przekręcić odpowiednio kierownicę, odkręcić wkręty osłony kolumny i wyjąć przełącznik (jest na zatrzasku).
Zamówiłem już oryginalną do swojego modelu, jesteś pewny że nie trzeba demontować kierownicy?
Jak tego, że żyje, bo raz naprawiałem manetkę od świateł, a raz wymieniałem właśnie złamaną manetkę wycieraczek. Zdejmujesz osłonę kolumny, przekręcasz kierownicę o 90st i masz dostęp do śrub, a potem wystarczy wysunąć manetkę w bok.
Zdjęcie kierownicy jest koniecznie przy wymianie obu manetek na raz bez ich odkręcania od wspólnego pierścienia, ale wg mnie to bez sensu, bo trzeba poduszkę odpinać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum