Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2016 Posty: 66 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Maj 27, 2017 12:31 [R45] Linka bagażnika + wygłuszenie maski
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2003
Cześć,
Mam dwa teoretycznie proste pytania.
1) Nie działa mi rączka od bagażnika, dlatego chciałem ją zdemontować i sprawdzić gdzie jest coś nie tak. Wykręciłem śrubkę i wyciągnąłem spinkę... ale osłona nie chce zejść, bo blokują ją rączki od paliwa/bagażnika. Czy da się jakoś ściągnąć te czarne plastiki z rączek? Może jest jakiś inny sposób? Dużo pracy jest z tym? Tzn. czy potrzebny będzie demontaż fotela/kanapy/boków drzwi czy wystarczy zdemontować osłony progów?
2) Moje wygłuszenie maski zostało kiedyś pogryzione przez coś... nie wiem, ważne, że jest poszarpane. Pytanie - kupić używane czy wywalić? Czy jest duża różnica w hałasie? Gdzieś wyczytałem o tym, że silnik lepiej trzyma temperaturę dzięki tej osłonie i, że maska jest przez to chłodniejsza?
Z góry dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 27, 2017 12:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W polift nie było tego wygłuszenia ale ja sobie dokupiłem i domontowałem.
Widać w zimę że maska mniej się nagrzewa (tylko przy wtryskach śnieg topnieje) po za tym nieco ciszej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum