Wysłany: Pon Maj 29, 2017 08:57 [R45 iDT] Mocowanie wysprzęglika pomocy !
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witajcie!
Kilka dni temu podczas jazdy nagle poczułem opór przy zmianie biegów, żaden nie wchodził, następnie pedał sprzęgła zapadł się w podłogę i nie odbija. Okazało się, że tłok wysprzęglika (czy też siłownik - nie jestem specem) wyleciał na ulicę. Mechanik stwierdził, że łapa sprzęgła jest zapieczona i trzeba zrzucić skrzynię, oczyścić etc. to znalazłem też na forum, ALE: rozleciało się mocowanie tego wysprzęglika do skrzyni, gdzieś połowę musiałem zgubić na ulicy. Okazuje się, że NIGDZIE nie można tego kupić, jest jedna sztuka na ebayu za jakieś 200 zł z przesyłką (używka), ale nie dotrze do mnie na czas, bo w niedzielę mam jechać na urlop i jestem w niezłych tarapatach. Czy zostaje szukanie po szrotach, czy są jakieś inne rozwiązania? Pomóżcie Dla jasności wrzucam o co chodzi:
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Pon Maj 29, 2017 10:38
Jeśli zależy Ci na czasie, a nie na tym czy to używka/nówka, to polecam dzwonić po sklepach na alledrogo, które wystawiają skrzynie biegów.
Ja jakieś dwa tygodnie temu szukałem łapy sprzęgła - nigdzie nie mogłem jej znaleźć na aukcjach, ale jak podzwoniłem po sprzedawcach z używanymi skrzyniami, znalazłem. Używka, w bardzo fajnym stanie i ekspresowa wysyłka - zamówiłem o 10 bodajże, następnego dnia o tej porze był już u mnie kurier z przesyłką.
Jeśli byś chciał nazwę tego konkretnego sprzedawcy, to daj znać.
Ostatnio zmieniony przez Igor_Op Pon Maj 29, 2017 11:28, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum