Wysłany: Czw Cze 22, 2017 15:52 [MG ZS] Bat anteny
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam... radio łapie mi zakłócenia, przeczyściłem wszystkie elementy anteny i jest lepiej ale zakłóceń się nie pozbyłem. Zauważyłem że gdy antenę dodatkowo owinę drutem aluminiowym sygnał jest o wiele lepszy, i tu pytanie jakie macie baty ( chodzi mi o długość) bo mój ma 35 cm i możliwe że ktoś kiedyś wymienił na jakiś uniwersalny za krótki.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 22, 2017 15:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dokładnie ja mam 35 cm i nie wiem czy to fabryczny czy nie, radio łapie mi zakłócenia odkąd posiadam MG. Dlatego chcę się upewnić jaka długa powinna być antena w MG, bo bat jest nie uszkodzony i jeśli ma dobrą długość to zamiast bata wymienię całą antenę
bad_gs, moje radio oryginalne także kiepsko zbiera fale, do tego jakość dźwięku jest tragiczna...
Zastanawiam się czy ma jakiś feler czy to normalne? Basu to praktycznie niema, mimo wykręcenia do BASS +4
Ja w MG nie mam radia oryginalnego tylko jakiegoś Pionierka, który gra całkiem nieźle a głośniki grają bardzo ładnie i basu im nie brakuje... I jeśli jest ktoś na tym forum kto posiada MG ZS, to niech da znać jak u niego z radiem to wygląda i długością bata.
To może wina kabla, bo po wymiarach widzę że mam oryginalną antenę... No nic coś będę musiał wymienić, sprawdzę jeszcze jak tam radio jest podłączone bo może masy nie ma...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum