Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1996
Witam, posiadam dwa guziki do szyb - dla kierowcy i dla pasazera ( Yylko z przodu, z tylu korba ).
Guziki posiadaja 3 stany pracy:
Do siebie/ do gory - zamykanie szyb
Po środku- nic sie nie dZieje
Od siebie / do dolu - otwieranie szyb
Gdy klikne raz przycisk dla kierowcy w dół szyba otwiera.sie az otworzy sie cala lub az klikne guzik.w.gore,
Gdy klikneb przycisk w dol dla pasazera, szyba otwiera sie.az.nie puszcze przycisku.
Jest.moLiwosc zaprogramowania szyb tak, aby po kliknieciu przycisku w.pozycje otwierania,.szyby otwoeraly sie.cale chyba ze wciske przycisk.na.pozycje zamykania co je zatrzyma ?
Pisze z telefonu wiec sorry za błędy:p
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 07, 2017 15:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W drzwiach jest sterownik mechanizmu otwierania i jak załatwisz sobie lewy to po zamontowaniu w drzwiach pasażera obie szyby będą działać jak ta od kierowcy.
Ostatnio szyba kierowcy zaczęła mi świrować i po rozebraniu drzwi naszła mnie taka sama myśl jak Ciebie.
Nie ma tkiej opcji. Guzik kierowcy ma 4 stany. Te co opisałeś i jeszcze jeden. Jak go docisniesz na otwieranie do konca, to jest wlasnie jazda do końca w dół. W drugim przycisku tego nie masz i nie masz też przewodów do obsługi tej funkcji.
To nie jest programowane tak jak w 75
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
U mnie tez tak to działa i nie mam żadnego stanu pośredniego o którym sTERYD pisał. Jedno delikatne kliknięcie i szyba idzie do końca w dół. Jak znajdę trochę czasu to zacznę robić własny sterowniczek bez tych błędów i z domykaniem z centralnego.
wyłącz kluczyk i przysłuchaj się jak działa przycisk. Jak będziesz go powoli przesuwał w kierunku zamykania, to usłyszysz "klik" pod koniec zakresu. W pozycji przed kliknięciem szyba będzie szła dopóki nie puścisz przycisku.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
PO wyjęciu kluczyka szyby nadal działają, ale mniejsza o to Sprawdzałem tak kiedyś i nie ma nic takiego, oba przyciski działają identycznie, nie ma żadnego dodatkowego położenia między "wciśnięty" a "puszczony", oba klikają. Próbowałem na włączonych też bardzo delikatnie i stopniowo wciskać, to szyba od razu idzie do końca w dół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum