Wysłany: Sob Sie 19, 2017 12:02 silnik 2.5 V6 opinie
Witajcie, zbieram się z zamiarem zakupu roverka lub mg, i nie ukrywam że najbardziej kusi mnie wersja 2.5 V6 190 km.
Pytanie do Was użytkowników: jak sprawuje się ten motor, jak użytkowanie, usterki, koszty cześci? na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie, jak spalanie, czy lubi LPG ?:)
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 19, 2017 12:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2016 Posty: 170 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Sie 20, 2017 12:28
Opinii o tym silniku na forum mnóstwo. Wystarczy poszukać. Problemy z VIS'ami, z wentylatorem i termostatem to chyba najczęstsze. Jeżeli Cie interesuje, to mam na sprzedaż czarne MG ZT 190, który tych wad nie ma
Tutaj masz link jakbyś był zainteresowany. W ogłoszeniu jest nawet prezentacja wideo tego samochodu, także możesz "na żywo" go oglądnąć.
Twój roverek mnie właśnie przyciągnął na to forum, ale nie ukrywam, że trochę biedna wersja jak na rocznik i cenę do tych 11900 rozumiem trzeba doliczyć rejestracje i opłaty?
Wysłany: Nie Sie 20, 2017 13:07
Akcyza to w granicach 600-700zł. Wartość MG ZT jest w celnym określona na 4.8tyś zł. Jak wpisuje się do około 4tyś na umowie to nie podważą wartości(sprawdzone na swoim przypadku). To wtedy z rejestracją, przeglądem i akcyzą w granicach 1tyś się mieścisz. Oczywiście zawsze jest jeszcze negocajcja ceny auta, do 11tyś możemy zejść, skoro już zarejestrowałeś się na forum Wyposażenie można z czasem dokładać, wszystkie kable są w aucie. Cena jest za 100% pewny przebieg auta, który jest bardzo niski, oraz za stan wewnętrzny i zewnętrzny auta, który jest IDEALNY.
Ostatnio zmieniony przez YOBACK Nie Sie 20, 2017 13:19, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki w przebiegi i tak nie patrze bo szkoda zdrowia. Auta jeszcze nie kupuje bo mam jeszcze dwa swoje. Póki co się rozglądam i sprawdzam na co się zdecydować a ten niebieski zs też jest Twoj ?
Wysłany: Nie Sie 20, 2017 13:22
Niebieski MG ZS to sprowadził mój teściu. Z tej dwójki to bardziej czarnucha polecam
Co do przebiegu, to mam od samego wyjazdu z salonu, od czasu pierwszej rejestracji aż do tego roku. W każdym przeglądzie jest wbity aktualny przebieg samochodu, a kupiłem go od dość bogatego niemca, z domku niedaleko centrum Berlina. Także na 100% tak bogaty człowiek nie kombinowałby nic z przeglądami itp. Myślę, że jest to jakoś do sprawdzenia jeszcze w jakiś systemach, bo w Niemczech przebiegi wpisują do baz danych przy przeglądach.
Przy czarnuchu, jak mówiłem mogę zejść do 11tyś ostatecznie. Także z opłatami wyjdzie tyle co na aukcji
Dla zainteresowanego mam zdjęcia z dnia jego przyjazdu, że był w takim stanie jakim jest teraz, jedynie sprzęgło było w podłodze(wysprzęglik).
Wysłany: Nie Sie 20, 2017 13:41
Musiałbym zobaczyć dokładnie, ale pamiętam, że na silniku wisi jakaś karteczka z przebiegiem ponad 100tyś. Ale będąc szczerym, ja w każdym aucie jakie kupiłem, to pierwsze co wymieniałem rozrząd, żeby być pewnym
Wysłany: Nie Sie 20, 2017 14:09
Zawsze można kupić niesprawdzone MG z otomoto za 8 tyś, i w ciągu roku wydać drugie tyle na naprawy Ale to nie moja decyzja. Proponuję przeczytać trochę forum. Dzisiaj sprawdzę z tym rozrządem, dam odpowiedź kiedy był zmieniany. Ale każdy przy zdrowych zmysłach radzi, żeby po zakupie robić filtry, oleje i rozrząd OD RAZU.
Tutaj z rozrządem i opłatami wychodzi około 13tyś po forumowej cenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum