Wysłany: Wto Wrz 05, 2017 05:26 [75] witam jak wykręcić rozrusznik,nie kręci za każdym razem
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Jestem zagranicą i muszę wykręcić rozrusznik, czy samemu uda mi się to zrobić, czy potrzebuje kanału, jaka jest kolejność ewentualnie rozkrecania innych elementów, jakie klucze potrzebuje. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez Sylwesterjustyn Wto Wrz 05, 2017 09:08, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 05, 2017 05:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wyjąłem,rozkręciłem i tak,szczotki chyba ok jakiś 1 cm,łożyska ok,nie widać nic gołym okiem żadnych uszkodzeń,jak podłącze na krótko to zębatka się wysuwa ale nie kręci,co to może być za problem
problem w tym że nie mogę rozkręcić bendliksa ma główki śrub zjechane,teraz sprawdzałem to kręci ale może dlatego że jest bez obciążenia
[ Dodano: Wto Wrz 05, 2017 11:04 ]
sprawdziłem wszystko dokładnie,elektromagnes za każdym razem wychodzi,a wirnik to już losowo,jutro przeczyszczę cały środek,przemyje i tam gdzie trzeba przesmaruje,zobaczymy czy pomoże.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Wrz 05, 2017 11:27
Według mnie to właśnie objaw upalonych zwor. U mnie było podobnie i kilka razy pomogło stuknięcie w bendiks czymś ciężkim. Po rozebraniu okazało się że zwory są doszczętnie wypalone. Czyszczenie ani podginanie nic nie da bo po pewnym czasie wypalą się całkiem. Nowe kupiłem na alledrogo w jakiejś firmie z Trójmiasta która zajmuje się tymi rzeczami i to kosztuje kilkanaście zeta, tylko trzeba im podać numer katalogowy rozrusznika (powinien być na obudowie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum