Jak T4 i Wrocław to skazany jesteś na Henka z Fatimexu - ja nie polecam, proponuje za to skanowanie Toaf'em i wizytę najlepiej u Marcina o ile On się zgodzi , trasa przez A4 to 30 min. Trzeba dać trochę zarobić komuś kto poświecił dużo czasu i serca na to aby diagnostyka bez użycia T4 była możliwa.
mariuszstyczen1, masz w linku, który Ci podałem, nr telefonu do PHJowi i ewentualnie koło dwóch godzin jazdy,więc sie zastanów, bo w Polsce są może cztery Testbooki z programem dla Rover
A co to jest za usterka lub wymogi, że musi być T4? Diagnostykę spokojnie ogarnie WoW Wurth'a albo Autocom/Delphi. Konfiguracyjnie poradzi sobie TOAF. Te narzędzia nie są trudnodostępne więc nie trzeba robić XX kilometrowych wycieczek, żeby się dowiedzieć że VIS kuleje czy pierwszy bieg wentylatora
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
witam mogę połączyć się z twoim roverkiem poprzez Autocom. Pytanie co potrzebujesz jeśli kasowanie błędów i odczyty rzeczywiste to mogę ci to ogarnąć za 50zl
mariuszstyczen1, masz w linku, który Ci podałem, nr telefonu do PHJowi i ewentualnie koło dwóch godzin jazdy,więc sie zastanów, bo w Polsce są może cztery Testbooki z programem dla Rover
Jakie cztery, jak w samej Łodzi są dwa
Poza tym popieram MaRka. W V6 do niczego T4 już nie jest potrzebne - diagnostykę Live Data ogarnia zwykły ELM327 za 30zł (łącznie z podglądem sond itd), a wszelkie konfiguracje i błędy - TOAF.
o Fatimexie slyszalem ze drogo, za zdjecie zderzaka z przodu chcieli 1000zl, a Gawin na Malopanewskiej i jego pracownicy to totalna porazka, probowalem u niego naprawiac a tylko skasowal pieniadze i pozniej u innego mechanika okazalo sie ze kilka rzeczy za ktore zaplacilem nie zostaly zrobione, brak narzedzi do diagnostyki, a na szyldzie pisze ze naprawiaja rover, kolejne drobne usterki musialem sam naprawiac z pomoca forum udalo mi sie
[ Dodano: Pią Paź 27, 2017 23:16 ]
kontaktowalem sie z marcin.misek i duzo pomogl
... Gawin na Malopanewskiej i jego pracownicy to totalna porazka, probowalem u niego naprawiac a tylko skasowal pieniadze i pozniej u innego mechanika okazalo sie ze kilka rzeczy za ktore zaplacilem nie zostaly zrobione...
Czyli Pan Gawin nie wyciągnął żadnych, ale to żadnych wniosków..... jak robił, tak dalej robi
problem juz rozwiazany, woda stala w grodzi i to sporo pomimo ze odplywy były kilka miesiecy temu odetkane, kable były zamoczone i zwarcie robiły ze akumulator sie rozladowywal co chwile, po odetkaniu odplywow i wysuszeniu kabli w grodzi pobor pradu odrazu spadl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum