Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Mam kilka pytań do forumowiczów:
1.Jaka jest srednica podkładki pod śrubę spustu oleju silnika? 16mm,18mm???
2.Co sądzicie o oleju 5W40 Motul 8100 x clear do silnika przeboeg 90 tys.?
3.Jaki olej do skrzyni polecacie oprócz Texaco75W80 ? (u mnie nihdzie nie mają na zamowienie tylko)
4. I w koncu czy skrzynia G4BSV jest w końcu z torsenem czy bez bo nie znalazlem jednoznacznej informscji na forum na ten temat?
Ostatnio zmieniony przez sobon Sro Lis 01, 2017 23:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 01, 2017 18:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poprawka texaco Textar to producent klocków hamulcowych
Markzo VVC czaje ze lepiej 10W a jak jest z hydraulicznymi popychaczami bo boje sie ze jak zaleje 10 W 40 to zaczna klekotac ( mialem tak gdy w r 200 wymienilem popychacze na nowe zalalem castrola 10W i klekotaly potem Motula 10 W troche mniej ale klekotały dlatego sie boje tego 10 W) a MG od nowosci mialo 5 W 40 i VVC dobrze działa.
[ Dodano: Pon Lis 06, 2017 21:25 ]
Zalałem Motula 10W40 i wszystki jest OK Do skrzyni RAVANOL 75W80 .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum