Wysłany: Czw Lis 09, 2017 19:06 [R45] Drgania silnika
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. jak w temacie ostatnio zauważyłem że pod czas pracy na zimnym czy ciepłym silniku wpada w duże drgania, nie zawsze się to dzieje, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu chodzi już dobrze. dodam że czasami kręci do 4 tys zazwyczaj na pierwszym i drugim biegu na pozostałych biegach jest dobrze. Podłączyłem roverka pod komputer żadnych błędów nie było przepływomierz działa z tego co czytałem na forum ma dobre parametry. wtryskiwacze założyłem z sdi poprawa mocy była ale dalej są drgania i kręci do 4 tys. Pomocy
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Lis 12, 2017 15:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 09, 2017 19:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie zmieniałem podkładek jeżeli ma to pomóc to jutro będę wymieniał testowałem przepływomierz z alfy 156 jtd założyłem razem z obudową to tdi 1z ok 125hp nie dało radę ale problem z tym że pierwszy i drugi bieg do 4 tys ale bardziej martwi mnie telepanie silnikiem
Bledow nie bedzie a auto bedzie lapac telepania, podobny temat juz mialem, zostalo wszystko wymienione, wtryski + podkladki, sprawdzony doplyw paliwa do pompy i sitko na srubie w pompie, kompresja, bledow zadnych nie bylo.
Pomogla wymiana pompy wtryskowej dopiero
A za kare, bo popraw temat odpowiednio, ten tytul jest zle wstawiony [...] !
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum