Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Czołem Waszmości! Otóż, jestem szczęśliwym posiadaczem Rovera 25 zasilanego potężną, nieco ponad stukonną, dwulitrową jednostką diesla. Mam mały kłopot - otóż w trakcie jazdy spadł pasek wielorowkowy alternatora. Przyczyna jest dość prosta - łożyska jednego z kół pasowych rozleciały się jak motyle po łące. Co dość istotne - silnik jest w stanie odpalić i pracuje równo. Nie jest to koło wału, ani alternatora, nie jest to też napinacz. Chodzi konkretnie o to koło, które znajduje się nieco od spodu, w przedniej części silnika. Czcigodni forumowicze - wiecie gdzie można znaleźć samo koło razem z łożyskiem? Postaram się podrzucić zdjęcia. Z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 24, 2017 13:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum