Installation Guide:
Red wires = Positive for White
Yellow wires = Positive for Amber
Black wire = Ground
Poradnik instalacyjny:
Czerwony przewód - Plus dla światła białego
Żółty przewód - Plus dla światła Żółty/Bursztynowy ( Ta, yellow, ale tak mi pokazuje słownik )
Czarny przewód - Masa
Zatem będziemy potrzebowali przekaźnika czy właśnie czego ?
Mamy stały plus na pozycje zatem świeci nam na biało, jakiego elementu użyć, aby w momencie załączenia się kierunkowskazów, rozłączało plusa z pozycji a zwierało obwód na przewód czerwony ?
Przekaźnik nie będzie, no bo on przełącza w momencie podania napięcia na cewke, świeciło by w tedo biało/żółto/biało/żółto/biało/żółto aż do momentu wyłączenia kierunkowskazu, wtedy tylko na biało. ( Styk NO żółty, NC czerwony i na cewke zasilanie z kierunkowskazów ).
Myślałem nad zastosowaniem czasówki, która po włączeniu kierunkowskazów wyłączy mi na powiedzmy 5 sekund pozycyjne, co z powoduje też, że 5 sekund po wyłączeniu kierunków, z powrotem załączą mi się pozycyjne hmm ?
Jakieś rady ? Będę z tym walczył w najbliższym czasie, narazie myślę z czym mogę mieć problem, żeby się mniej więcej przygotować
[ Dodano: Nie Gru 17, 2017 13:53 ]
A no i do tego, przekaźnik będzie chyba lekko opóźniony za światłem kierunkowskazów..
Transytor ? Tylko nie do końca go rozumiem może by ktoś wytłumaczył jego działanie w praktyce
[ Dodano: Nie Gru 17, 2017 13:59 ]
Aaa no i gość pisze, że użył takiego sterownika:
Tak jest sterownik i w sumie chyba przy nim pozostanę, nie jest drogi a problem jak podłączyć z głowy.
Homolagacji to nie ma na pewno.
To tylko jako światła postojowe, nie zamierzam na tym jeździć, a przy włączonych światłach mijania ledwo będzie to widać
Wpływu na bezpieczeństwo czy coś też nie ma żadnego, jak pisałem to tylko postojówki, więc myślę że powiem że dedykowane lampy z allegro i po sprawie nie ma co tu sie doszukiwać cudów.
A jak już dowód zabiora no to trudno, odkleje to i po sprawie
[ Dodano: Nie Gru 17, 2017 22:01 ]
A i remigiusz móisz a'la audi, w sumie a'la lampy z nowych samochodow, ale jakos mi sie one z audi kojarza
Saaphyri, zobacz na stronie https://hidretrofit.pl oni kiedyś mieli takie ledy jak do audi do innych lamp
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum