Wysłany: Sro Sty 10, 2018 21:14 [R45] , świeży nabytek pare problemów
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam, jestem ,że tak powiem świeży na forum mimo iż przeglądam od około 2 lat,
jakiś tydzień temu przygarnąłem do siebie Rovera 45 po wymianie uszczelki pod głowicą,
ale przechodząc do tematu,
Pacjent : Rover 45, 1.6 ( 109km) z LPG
1 -> szarpie na niskich obrotach, gdy padał deszcz jedna cewka miała przebicie, więc wnioskuje ,że to wina cewek ale nie jestem pewny.
2-> nie ma tyle mocy co powinien ( wg mnie ) porównując z innymi silnikami rovera 1.6 bo było ich troche w rodzinie, idzie słabo do przodu na LPG , na benzynie ciut lepiej ale i tak źle. moja corsa 1.0 od 100 wzwyż mam wrażenie ,że szybciej się rozpędza.
3-> przy normalnej jeździe na trasie 30 km 2 razy dziennie, pali 12 l gazu ( na moje oko powinno to być z 10 l )
4-> ale to już chyba problem do gazowników, poniżej wklejam link, przed chwilką nagrałem mój problem, na postoju czy w trakcie jazdy mam tak jakby ... " odcinkę "
przy 4-5 tysiącach , ale tylko na LPG, nie mam pojęcia co to może być .
Na filmiku nie ściągam nogi z gazu, sam przerywa, w drugiej połowie przełączam na benzynę i jest normalnie, denerwuje przy wyprzedzaniu
pod koniec jeszcze na chwilkę sam podnosi obroty do około 1.5 k
Dodam ,że silnik ciepły .
Nie jestem mechanikiem, ale staram się ogarynać wmiarę możliwości , na dodatek wczoraj jak chciałem jechać do sklepu to zgubiłem tłumik końcowy z sporym kawałkiem rury, przegnity prawie na wylot taki fart.
[ Dodano: Sro Sty 10, 2018 21:14 ]
Miał ktoś podobne problemy i/lub jest w stanie coś doradzić ?
z góry dzięki za podpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 10, 2018 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum