Wysłany: Pią Sty 19, 2018 05:01 [416si] Kontrolka akumulatora i jego szybkie rozładowywanie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Tak jak w temacie, bardzo szybko pada mi aku oraz miga kontrolka akumulatora która wraz ze zwiększonymi obrotami zmniejsza częstotliwość. Do tej pory podmieniłem ze 3 akumulatory i sprawdziłem ich napięcie, następnie zmierzyłem pobór prądu oraz ładowanie alternatora i wszystko wyszło dobrze , po czym sprawdziłem i przeczyściłem przewody masowe przy karoserii i nadal to samo więc zabrałem się za przewody idące do aku i rozrusznika i oczywiście nadal to samo. Macie może jakieś pomysły bo mi się kończą, dodam że rozruch też jest utrudniony pomimo dobrze naładowanego aku, natomiast jak silnik się rozgrzeje auto łatwiej odpala. Na dniach sprawdzę jeszcze przewody przy alternatorze i sam alternator, jak nic to nie da to go podmienie choć wątpie że to coś da.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 19, 2018 05:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum