Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam.
Podczas ostatniego odśnieżania przyhaczyłem żeberka od atrapy... mam pytanie, bo wiem, że w zimę jest zimno, a w lato nie dość że gorąco to od silnika temperatura bije.
W takim wypadku pytanie moje: Czy warto kleić taką usterkę ? Jeśli tak to jaki klej byłby najlepszy do warunków temperatury jakie panują w tych rewirach ?
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 25, 2018 13:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak szczebelek się uchował można pospawać domowym sposobem np. lutownicą. Na kropelkę też daje się zamocować ale efekt słabszy niż spawanie. Tak w ogóle to te plastiki przy niskich temperaturach są strasznie kruche...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Kiedyś wklejałem na cyjanoakrylowy (tyle że w żelu nie w płynie). Wytrzymało spokojnie z ponad rok. Po tym czasie i tak grill został wymieniony na nowy ze względów wizualnych. No fakt lepszy byłby dwuskładnikowy epoksydowy... Tyle, że trzeba masy epoksydowej dać nie tylko w miejscu pęknięcia ale najlepiej nadłożyć w niewidocznym miejscu z tyłu grilla żeby było wzmocnione. No i warto uważać przy klejeniu by wszystkiego nie upaprać epoksydem bo paskudztwo ciężko będzie potem usunąć
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
buakaw, Nie potrzebujesz do tego nawet żadnej spawarki. Zwykła lutownica w dłoń i sam ten szczebelek sobie zamocujesz. Spawanie plastiku jest łatwe. Zgrzewaj z tyłu od niewidocznej strony. Grille w Roverze 75 są o ile dobrze pamiętam z ABS-u. Przydatny może być kawałek takiego plastiku do nadłożenia/nadlania z tyłu łączenia szczebelka z grillem. Jak masz lutownicę to całkowity koszt tej naprawy będzie cię kosztował tyle co prąd zużyty przez lutownicę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum