Wysłany: Czw Mar 01, 2018 20:11 [ROVER 45 2.0 iTD] Zator w przewodzie paliwowym???
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam, mam problem ze swoim roverem.
Mianowicie, odpala normalnie, podchodzi trochę, jak silnik lekko złapie temperaturę to gaśnie. Doszedłem do tego, że nie dostaje w pewnym momencie paliwa, gruszka przed filtrem paliwa się sama zasysa i trzeba trochę odczekać, pomaga wytwarzanie dodatkowego podciśnienia. Jakby był jakiś zator na trasie bak-gruszka.
Stało się to z dnia na dzień, czasami jadąc silnik dostaje lekkiego muła, potem udaje mu się "wyssać" paliwo, jednak po około 3-5km i tak staje.
Spotkał się ktoś z takim problemem? Da się to załatwić bez użycia kanału?
Myślałem, że to pompa w baku, ale obecność gruszki jednak wyprowadziła mnie z tego tropu.
Samochód to Rover 45 2.0 diesel '01.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 01, 2018 20:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zamarzła Ci ropa.Zmień też filtr oleju jak nie robiłeś tego dawno.Wstaw gdzieś w ciepłe miejsce auto.Potem radzę nalać więcej ropy i dodatek do niej wlać by się parafina nie wytrąciła.Po weekendzie już będzie ciepło
Ma to sens...sspróbuję tego dodatku. A uważasz , że ten epizod włynie jakoś na pracę samochodu w przyszłośći?
Wiem, że nie jest najnowszy ale bardzo mi się spodobał i niechciałbym się z nim rozstawać jakoś prędko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum