Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam, nie działa mi wskaźnik temperatury i chciałbym sprawdzić czy licznik jest ok, ale nie wiem które piny w liczniku za to odpowiadają, bo nie mogę znaleźć schematu licznika. Dodam, że czujnik temperatury sprawdzałem i jest ok, więc obstawiam, że problem leży po stronie licznika. Z góry dzięki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 19, 2018 13:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zewrzyj styki we wtyczce od czujnika. Wskazówka powinna poszybować w górę, a mało prawdopodobne, że gdzieś wiązka padła. No chyba, że w ogóle nie ma napięcia na czujniku.
A właściwy czujnik sprawdzałeś?
Zwierałem już i ani drgnie i jest napięcie na czujniku. Dlatego myślałem, że może styki w kostce przy liczniku nie łączą, ale gdybym wiedział który pin odpowiada za wskazówkę temperatury to byłoby mi łatwiej sprawdzić
Zwierałeś do masy silnika, budy czy obudowy termostatu? Jak wskazówka nie wystrzeli w szybę po zetknięciu kabla do budy, to albo masz uszkodzoną instalację, albo zegary, albo jakiś dziwny problem z masą.
Sprawdź miernikiem połączenia wszystkich mas, dla pewności, one lubią się sypać w tym samochodzie Schematy są chyba w rave, chociaż imho prędzej będzie od razu zdjąć zegary(6 wkrętów i 5minut roboty), a potem po ścieżkach zobaczyć do którego pinu idzie ścieżka od wskaźnika, od razu będziesz miał zegary zdjęte żeby się im przyjrzeć i dostęp do kostki żeby sprawdzić miernikiem ciągłość przewodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum