Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2006
Wymieniłem szczęki,przetoczylem bęben,przez otworek podkręciłem tak żeby lekko ocierały,wydawało by się że wszystko ok a tu na ostatnim ząbki na który zaciągam z dość duża siłą ledwo hamuje. O co chodzi? Potrafi mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić by działało? A może powinienem najpierw wyluzować całkowicie linkę drży drążku hamulcowym,później naciągnąć szczęki tym pokretelkiem a na końcu naciągnąć linkę. Czy to nie ma znaczenia?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 23, 2018 21:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powinieneś zrobić tak jak napisałeś, zluzowac przy dźwigni ręcznego, ustawić w bębnach, naciągnąć przy ręcznym. Jeżeli to nie pomoże to możesz mieć tak jak napisał OLO. Ja tak właśnie miałem, zaspawalem kompensator na sztywno, wyregulowalem w bębnach, naciągnąłem trochę przy dźwigni i ręczny jak nowy.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Ok zrobione. Popuscilem całkowicie linkę,wyregulowane rozpieraczem i naciągnął email linkę. Zastosowałem patent a mianowicie pod nakrętkę regulacji naciągu linki podłożyłem dziesiecio milimetrową podkładkę i jest ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum