Wysłany: Nie Kwi 15, 2018 07:52 [R45]Wymiana uszczelki misy olejowej
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam,koledzy dzis chce sobie na spokojnie wymienic uszczelke misy i moje pytanie czy silnik trzeba podeprzec bo jak wiadomo do misy jest dospawana łapa i nie wiem jak zachowa się silnik po jej odkręceniu ,dzięki pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 15, 2018 07:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czesc Remig dzięki za odp ,teraz mnie zaskoczyles nic takiego w garazu na pewno nie znajde chodzi o mase ,uszczelka niby solidna gruba firmy Ajusa i trzeba na to mase jeszcze polozyc, no nic dzis zamowie przez neta mase a zmienie na tygodniu ,co do tej lapy wolałem spytac nie bylem pewien jakie zadanie ma ta lapa i czy silnik z tej strony sie siądzie,dzięki
lukanio44, Chodzi bardziej o to czy ma uszczelka w miejsce śrub metalowe blaszki jak orig je ma ? Bo jezeli nie to szkoda zakładać według mnie. Ja u siebie mam teraz miskę bez uszczelki tylko na masie bo przerobiłem ponad 3 uszczelki i z każdej ciekło po czasie znowu. Odkąd jest tylko na masie sucho jest w końcu.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Panowie mam jeszcze pytanie a zeby nie zakladac nowego tematu napisze tutaj,chce zalozyc dokladke przedniego zderzaka by nadac mu troszke rasowosci z przodu od jakiego auta podpasuje najlepiej by nie rzezbic za duzo,od civica VI cos takiego http://allegro.pl/honda-c...6928482147.html prosze o podpowiedzi ,dzięki
Widzisz kolego o tym nawet nie pomyslalem ,pamietam kiedys na forum bodajze Daniello dawal fotki po dokladce zderzaka przedniego tylko nie wiem z czego ta dokladka byla chyba z laguny bardzo mi sie spodobalo nie moge tego znalezc teraz,ale poszukam chyba kompletnego zderzaka dzięki kolego za podpowiedz ,a wiesz moze o ile będzie wyzszy taki zderzak mniej wiecej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum