Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Nie Kwi 08, 2018 19:23 [75] kolektor ssący do v6
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2005
Witam kolegów!!! Byłem dzisiaj na oględzinach R75 V6 z 2005 roku i mocno rozważam zakup tegoż egzemplarza . Problem jest kolektorem ssącym - oczywiście do wymiany ,hałas jaki robi to dosłownie dźwięk "garści kamyków w betoniarce"i to w sposób mocno nieregularny im wyższe obroty tym gorzej, na małych czasem nawet cisza.Gościu mówi że tak od lat i nic się złego nie stało. A ja mam wrażenie że za chwilę coś wpadnie do silnika doprowadzając go do zgonu. Co radzicie jechać 150 km i nie przejmować się grzechotaniem?
pozdr.
_________________ marek501
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 08, 2018 19:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Nie Kwi 08, 2018 20:53
Głowy nie dam - wydawało mi się że kolektor, ale możesz mieć rację nawet o tym nie pomyślałem (masz punkt) - faktycznie to nigdy jeszcze nie słyszałem dźwięku rozsypanego katalizatora ,zużytego kolektora też nie w moim byłym R75 nie grzechotał . Gdyby był to katalizator to mały problem - kolektory ssące w dobrym stanie trudniej kupić .
pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum