Wysłany: Pon Cze 18, 2018 11:49 [R75] Stukanie klekot spod maski podczas skręcania kół
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam, w weekend usłyszałem dziwny dźwięk, specyficzny klekot/stukanie podczas skręcania kół do oporu w lewo lub w prawo.
Klekot pochodzi gdzieś spod maski. Początkowo myślałem, że może jakaś śruba się poluzowała i przy większych drganiach wydaje taki dźwięk, ale to chyba jednak coś innego.
Dźwięku nie ma podczas jazdy, czy też delikatnego skręcania kół podczas postoju.
Jakieś pomysły co może być przyczyną?
Wykluczam raczej koło pasowe, bo miałem wymieniane jakoś 3 lata temu i dźwięk był nieco inny, a do tego cały czas niezależnie czy koła były kręcone.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 18, 2018 11:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kurde, klekotanie jest już cały czas po odpaleniu, obawiam się, że to jednak znów koło pasowe.
3 lata temu wymieniałem na Corteco, jeśli okaże się, że znów padło to tym razem biorę najtańszy zamiennik.
Znam osobę, która założyła Corteco i padło też po 6 miesiącach, także chyba nie ma już reguły. Wezmę może nie najtańszy, ale już na pewno nie Corteco. Nie widzę sensu przepłacania skoro nie przekłada się to na żywotność i jakość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum