Wysłany: Nie Lip 29, 2018 21:50 [MG ZT 190] Uturbienie silnika
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Tak z czystej ciekawości, czy jest sens się nad tym zastanawiać, bo nie ukrywam, że jeżeli mam z autkiem zostać na dłużej to chciałabym wykonać
Czy ktoś z Was wrzucał turbinę do tego silnika? Albo słyszał, że się da i warto?
Wiem, ze koszty nie będą małe jeżeli się da, ale to plany na przyszłość
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2018 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W tych autach montowano silniki z turbo więc na pewno się da. Najprościej i najszybciej byłoby kupić silnik z turbo i całym osprzętem. Żeby uturbiać silnik to jest sporo roboty i kosztów.
Dj._Illusion, do v6 jeszcze nie słyszałem ani nie czytałem aby ktokolwiek turbo wrzucił.
Na australijski rynek wychodził jedynie wersje 220s. Był to silnik doposażony w kompresor SPRINTEX co w rezultacie dawało 220kucy. Czytałem też gdzieś na forum angielskim, że silniki z tym kompresorem szybko padały.
Reasumując wszelkie plany uturbienia v6 można juz sobie z głowy wyrzucić.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tommasino, a fakt. Porąbało mi się z innym silnikiem. Uturbić da się każdy silnik, ale to będzie gruba i kosztowna sprawa. Zawsze można swapować silnik z innego auta, ale jest też z tym spora zabawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum