Wysłany: Pią Sie 24, 2018 11:47 [MG ZS] Diagnostyka komputerowa i zmiana przeplywki
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam
Czytam forum juz 2 dzień i nie umiem znalezc konkretnej odpowiedzi czym podpiąć sie pod komputer w MG ZS 2.0 D z 2004.
Wywala pomaranczowe ikonki komputera i nie jedzie. Odpialem przepływomierz i auto śmiga. Mam drugi ale z R45 2.0 2001r. I jest inna wtyczka. Czy jak przerobie wtyczki mogę je zamienić??
Dodam ze auto szwagra kupione tydzień temu a ja osobiscie siedzę w Fiat i benzynie.
Mam elm327 bluetooth i po usb, do tego viaken kkl. Chodzi mi o sama diagnostykę żeby sprawdzic co go boli jeszcze.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 24, 2018 11:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W Poliftach błędy zobaczysz połaczeniem ELM327 z aplikacją Torque na androida.
Jeśli masz Komputer przedliftowy, wtedy trzeba już droższe wynalazki ( Np autocom )
Co do przepływomierza, kup mapy od Remiego i po problemie.
Te przepływomierze to zmora i dotykają każdego, padają jak muchy.
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Sob Sie 25, 2018 23:12
Chyba jednak są inne, w starszych są takie jak w r420 a w nowszych inna wtyczka. Mam taką przeplywke od starszego i jest inna wtyczka niż u mnie w polifcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum